Παρασκευή 18/6/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και τι θα ισχύσει για τα γυμναστήρια (video)

Τι είπε ο υπουργός για την στήριξη σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Αναφορά στο χρονοδιάγραμμα της επανέναρξης των δραστηριοτήτων έκανε νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, o κ. Γεωργιάδης «φωτογράφησε» ως ημερομηνία για την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα, αλλά και της άρσης του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, στην χώρα, σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι πραγματοποιούνται με αμείωτο ρυθμό.

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα ανοίγουν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, αλλά και για τα κέτερινγκ. Οσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις εκθέσεις και τα πανηγύρια τόνισε πως θα λειτουργήσουν αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όπως έχουν υπολογιστεί.

Ραντεβού στα καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα καταστήματα, με την προοπτική ότι μετά τις 15 του μήνα, που θα υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες, θα καταργηθεί. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» εξήγησε.

Για την μουσική στην εστίαση ο υπουργός είπε ότι η απόφαση να μην υπάρχει ήταν απαίτηση των γιατρών: «Από 15 Μαΐου με τον τουρισμό, καλό θα είναι να επιτραπεί» είπε.

«Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, έκανε λόγο και για τα γυμναστήρια, αναφέροντας πως είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οσον αφορά στην πλατφόρμα για την στήριξη στην εστίαση επεσήμανε ότι «είναι θέμα ημερών να ανοίξει» και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για τους δικηγόρους και τον τουρισμό, αλλά και για τους παιδοτόπους που είναι κλειστοί για μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ