Παρασκευή 18/6/2021

Απαγορεύτηκε λόγω εισροής υδάτων ο απόπλους του επιβατηγού ταχύπλοου «Power Jet» στην Σαντορίνη

Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 129 επιβάτες του

Aπαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους από το λιμάνι της Σαντορίνης του επιβατηγού ταχύπλοου «Power Jet», σημαίας Κύπρου, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο ΘήραΝάξο, μετά από ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα του Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός. Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 129 επιβάτες, καθώς και τα 33 Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα επτά δίκυκλα, που μετέφερε.

Στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας με την συνδρομή επαγγελματία δύτη διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο) του «Power Jet» και ελεγχόμενη εισροή υδάτων που είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό.

Ως εκ τούτου, ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε από το λιμεναρχείο της Θήρας μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ