Αγωγή του Δήμου Τριφυλίας κατά Energa και Φλώρου

Για οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους.

Must Read

Σε διεκδίκηση χρημάτων από την εταιρεία Energa Power και τον Αριστείδη Φλώρο, προχώρησε ο Δήμος Τριφυλίας, μετά την καταδίκη του σε 5ετη φυλάκιση για οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, ύφους 72 εκατομμυρίων.

Η αγωγή του Δήμου Τριφυλίας είναι κατά:

1) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ENERGA POWER TRADING Ανώνυμη Εταιρεία Προμήθειας και Εμπορίας Ενέργειας και το δ.τ. ENERGA POWER TRADING Α.Ε,

2) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (πρώην ENERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.),

3) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας και το δ.τ. HELLAS POWER Α.Ε. (πρώην επωνυμία HELLAS POWER Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας) και

4) του Αριστείδη Φλώρου του Αχιλλέα.

Δικηγόρος έχει αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου την κατάθεση προτάσεων, καθώς και την παράσταση ως ενάγοντα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην εκδίκαση της από 8-12-2020, με γενικό αριθμό κατάθεσης 14193/2021 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 1887/2021 Αγωγής.

Η κατάθεση των προτάσεων πρέπει να γίνει σε χρονικό διάστημα 100 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής, ήτοι μέχρι τις 28-06-2021 (σύμφωνα με τη διαδικασία του Ν.4335/2015), ενώ δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη η ημερομηνία συζήτησης (εκδίκασης) της κατατεθείσας αγωγής.

Υπενθυμίζεται πως ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε το Νοέμβριο του 2019 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε 5 έτη φυλάκιση με τριετή αναστολή για την πολύκροτη υπόθεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε οφειλή της ENERGA , μόνο προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, ύφους 72 εκατομμυρίων, η οποία έχει ήδη ικανοποιηθεί αφού έχουν κατατεθεί εξ αρχής 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παράλληλα, οποιαδήποτε (τυχόν) αξίωση οφειλής με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ των εταιριών.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 21 έτη κάθειρξη αλλά η ποινή του μειώθηκε σε 5 έτη φυλάκιση, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας, του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η ποινή έπεσε στα 5 έτη, καθώς μετά την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να καταδικαστεί παραπάνω από 8 έτη…

Για την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έχει ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο και εκκρεμεί η απόφαση του αρμόδιου ποινικού τμήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This