Συγκίνηση για τη σημαία της Κρήτης

Με ενθουσιώδη μηνύματα υποδέχθηκε το πανελλήνιο το χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας» 

Must Read

Με ενθουσιώδη μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταιγισμό τηλεφωνημάτων υποδέχθηκε το πανελλήνιο και ιδιαίτερα οι Κρητικοί το χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας», που αποκάλυψε την άγνωστη σημαία της Κρήτης κατά την Επανάσταση του 1821.

Διαβάστε σχετικά: Πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας: Η άγνωστη σημαία της επανάστασης στην Κρήτη το 1821!

Το ιερό κειμήλιο του έθνους, που δεν είχε αποτυπωθεί ή φωτογραφηθεί ποτέ, παρέμενε στο σκοτάδι από τότε που απομακρύνθηκε από τη Μεγαλόνησο, πριν από 191 χρόνια!

Το ηρωικό λάβαρο έχει διαστάσεις 1μ.x1μ., είναι κατασκευασμένο από λευκό βαμβακερό πανί και έχει κεντημένους γαλάζιους σταυρούς και στις δύο πλευρές. Διατηρείται σε πολύ κακή κατάσταση και χρίζει άμεσης συντήρησης.

Την πολεμική σημαία της Κρήτης διέσωσε ένας από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ο Σφακιανός Χατζή Ανδρέας Κριαράς, παίρνοντάς τη μαζί του στη Σύρο, όπου μετανάστευσε το 1830, μετά το άδοξο τέλος της δεκαετούς επανάστασης στο νησί. Ο Κριαράς ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας, πρόεδρος της «Καγκελαρίας των Σφακίων», ενώ είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης επί Αφεντούλιεφ και Τομπάζη.

Το ιερό κειμήλιο διατηρήθηκε ευλαβικά και περνώντας από γενιά σε γενιά κατέληξε στα χέρια του Γιώργου Κριαρά. Εκείνος έλαβε την απόφαση να την επιστρέψει στην κοιτίδα της, δωρίζοντάς τη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Παράλληλα, επέλεξε την εφημερίδα «δημοκρατία» για να την παρουσιάσει στο πανελλήνιο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η παγερή αδιαφορία που επέδειξαν τα ειδησεογραφικά σάιτ της Κρήτης απέναντι στη συγκλονιστική αποκάλυψη της «δημοκρατίας».

Μόνο το σάιτ ekriti.gr έκρινε σπουδαία είδηση την άγνωστη σημαία της Κρήτης. Όλα τα άλλα το θεώρησαν ασήμαντο γεγονός! Έκριναν, φαίνεται, ότι όλα τα υπόλοιπα θέματά τους ήταν μεγαλύτερης αξίας. Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This