Τα 3 αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν σκιές στον τραγικό θάνατο της 11χρονης Ιωάννας

Ο φόβος για τον βίαιο πατέρα της και το ψέμα της μάνας στον δάσκαλό της

Must Read

Τρία 24ωρα μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της 11χρονης Ιωάννας στη βραχώδη ακτή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, τα βασανιστικά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το άτυχο κορίτσι ολοένα και πληθαίνουν.

Τόσο οι ενδείξεις από το σημείο της τραγωδίας όσο και οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αστυνομία αποκλείουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, τουλάχιστον για την ώρα. Ωστόσο, σε αρκετά σημεία της τραγικής υπόθεσης παραμένουν σκιές, προκαλώντας προβληματισμό. Ηδη, εξετάζεται μια μαρτυρία που ανέφερε ότι η μικρούλα είχε περάσει δύο βράδια έντονης συναισθηματικής πίεσης και μάλιστα είχε φύγει από το σπίτι της και το προηγούμενο από το μοιραίο βράδυ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πού πήγε ή αν συνάντησε κάποιον…

Την ίδια ώρα, το υλικό από κάμερα ασφαλείας μιας επιχείρησης της περιοχής δείχνει την 11χρονη να περπατά μόνη στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους, κρατώντας μια τσάντα με τρόφιμα που είχε αγοράσει από το μίνι μάρκετ, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με τον ισχυρισμό της μητέρας της ότι έφυγε από το σπίτι τους για να κάνει βόλτα. Εύλογα, λοιπόν, γεννώνται τα ερωτήματα: Τι τα ήθελε τα τρόφιμα; Μήπως τα πήγαινε σε κάποιον και, αν ναι, σε ποιον; Γιατί ένα παιδί βρέθηκε μόνο του σε ένα ερημικό και επικίνδυνο σημείο στις 8 το βράδυ;

Κατά την αυτοψία που έγινε στον τόπο της τραγωδίας, βρέθηκαν τα ακουστικά της Ιωάννας και η σακούλα με το φαγητό που είχε αγοράσει. Ομως, παρά τις εκτενείς έρευνες, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη το κινητό και η ζακέτα της, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο. Το ερώτημα είναι αν οι αστυνομικές Αρχές ζήτησαν άρση απορρήτου για τις επαφές και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της 11χρονης, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με ποιον μίλησε τις κρίσιμες ώρες πριν από την εξαφάνισή της έως τη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρή στα βράχια, καθώς και αν έφυγε από το σπίτι της για να συναντήσει κάποιον.

Ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς τη στάση της μητέρας του κοριτσιού, το οποίο είχε χαθεί από τις 8 το βράδυ της Τρίτης, αλλά εκείνη ειδοποίησε την Αστυνομία με καθυστέρηση 15 ωρών, στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα, εκείνο το πρωί τηλεφώνησε ο δάσκαλος του κοριτσιού για να ρωτήσει γιατί δεν είχε πάει στο σχολείο και προφασίστηκε ότι η κόρη της ήταν αδιάθετη!

Φοβόταν τον βίαιο πατέρα της

Στο μεταξύ, γροθιά στο στομάχι φέρνει η αποκάλυψη ότι η άτυχη μικρούλα φοβόταν τόσο πολύ τον βίαιο πατέρα της, που είχε φτάσει στο σημείο να βγάζει με τα νύχια της τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της! «Υπήρχαν σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα και, σύμφωνα με τη μητέρα, επηρέαζαν την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Η Ιωάννα είχε μια έντονη ανησυχία για την ασφάλεια της μητέρας της και όχι τόσο για τη δική της. Σε ταραγμένα οικογενειακά περιβάλλοντα, το μεγαλύτερο παιδί προσπαθεί να αναλάβει ευθύνες και να φροντίσει την οικογένειά του. Αυτό έκανε και η Ιωάννα και μια τέτοια ευθύνη βαραίνει την ψυχή ενός μόλις 11χρονου παιδιού» εξήγησε ο ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού Στέφανος Αλεβίζος στο protothema.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=kP0eUHI-kjg

Στις δυσκολίες που περνούσε η άτυχη Ιωάννα αναφέρθηκε η μητέρα της, λέγοντας ότι ο σύζυγός της ήταν βίαιος και αλκοολικός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις στο σπίτι. Οπως τόνισε, η οικογένεια ηρέμησε όταν εκείνος μπήκε στη φυλακή. Ομως, έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή του, η ζωή τους μετατράπηκε και πάλι σε κόλαση, εξαιτίας των ξυλοδαρμών στην ίδια και των απειλών στην Ιωάννα και τα δύο μικρότερα αδέλφια της. Ανέφερε, τέλος, ότι δύο ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό είχαν καβγαδίσει με την 11χρονη, ενώ λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή της είχε τσακωθεί με το ένα αδελφάκι της.

Συνοδεία αστυνομικών η μητέρα στην κηδεία

Ράγισαν και οι πέτρες στο στερνό «αντίο» στην 11χρονη Ιωάννα, η οποία έχασε τη ζωή της πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων στα βράχια της παραλίας των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά… Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και κάτοικοι του Μουζουρά Ακρωτηρίου, κρατώντας λευκά λουλούδια, αποχαιρέτησαν για πάντα το άτυχο κοριτσάκι, που χάθηκε πρόωρα και άδικα.

Με λευκά λουλούδια στην κηδεία οι συγγενείς της 11χρονης

Τη θλίψη και τα βουβά δάκρυα διέκοπτε ο σπαραγμός του πατέρα της 11χρονης, ο οποίος έδειχνε να μην μπορεί να πιστέψει ότι η κόρη του «έφυγε» για πάντα. «Θα φέρω ένα κρεβατάκι, να κοιμάμαι εδώ δίπλα σου!» μονολογούσε ανάμεσα σε λυγμούς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Για τη σχέση του πατέρα με το αδικοχαμένο κορίτσι μίλησε η δασκάλα την οποία είχε παλιότερα στο σχολείο η Ιωάννα. Δήλωσε ότι στο παρελθόν ο πατέρας της την είχε χτυπήσει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να αλλάξει σχολείο, ενώ εκείνος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η 49χρονη μητέρα της 11χρονης έφτασε μόλις 10 λεπτά πριν από τη λήξη της τελετής, συνοδευόμενη από αστυνομικούς, για να αποχαιρετήσει την κόρη της! Ωστόσο, σύμφωνα με το zarpanews.gr, η στάση του πρώην συζύγου της, που τη θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης τους, την ανάγκασε να φύγει από το σπίτι τους, στην Παρηγοριά Χανίων, μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους.

Αιχμές από τη γιαγιά

Λίγες ώρες νωρίτερα η γιαγιά της Ιωάννας είχε δηλώσει συντετριμμένη: «Αν έθαβαν εμένα, δεν θα στενοχωριόμουν… Να θάψω εγώ το εγγόνι μου; Αλλά, δυστυχώς, πλέον είναι αργά. Τα πράγματα δεν αλλάζουν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Ο μπαμπάς τον παππού, τη γιαγιά, να είμαστε μια γροθιά». Στη συνέχεια σχολίασε προηγούμενες δηλώσεις της για την καθυστερημένη ενημέρωση των Αρχών από τη μητέρα του κοριτσιού. «Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω πρώτα να ηρεμήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ βλέπω ότι έχασα την εγγόνα μου και είμαι τριπλά στενοχωρημένη» τόνισε, ενώ για τα αίτια του θανάτου της μικρής είπε ότι έγινε νεκροτομή και το πόρισμα «δεν δείχνει ούτε βιασμό», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «το παιδί παραπάτησε, ζαλίστηκε…».

https://vimeo.com/556200342

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This