Παπαθανάσης: «Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση όταν φτάσουμε στο 50% του εμβολιασμού»

Τι αναφέρει για τον Αναπτυξιακό Νόμο και το νομοσχέδιο για τα επενδυτικά σχέδια

Must Read

Έτοιμος για εφαρμογή αναμένεται να είναι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος από 1/1/2022, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης εκτιμά πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα έχει καταστεί νόμος του κράτους μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα θα προβλέπει outsourcing σε υπηρεσίες του υπουργείου για την επιτέλεση του ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων.

«Στο επίκεντρο επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές»

Αναφορικά με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο κ. Παπαθανάσης τονίζει ότι θα συνδυάζει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, οι οποίες θα συνδυάζονται και με τα κονδύλια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα όριά του θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον προηγούμενο, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε απόδοση παρατάσεων, είτε σε ό,τι αφορά τον προηγούμενο, είτε τον καινούριο, προσθέτοντας ότι ανά τρεις συνεχόμενος μήνες, ο επόμενος τέταρτος «θα είναι off».

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε πως , στο νέο Αναπτυξιακό, θα αλλάξει ο χάρτης των περιφερειών και δοθούν αυξημένα ποσά σε Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «όταν ένας επενδυτής φτάνει στο τέλος, πρέπει γρήγορα να πάρει την απόφαση ολοκλήρωσης γιατί έχει… πίσω του την εγγυητική επιστολή που του κοστίζει λεφτά πολλά. Πλέον, τα 15 βήματα που θα πέρναγαν οι ορκωτοί γίνονται 1», ενώ δε θα υπάρχει η υποχρέωση ύπαρξης υπηρεσιακού, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Από εκεί και πέρα, το κράτος θα διενεργεί ελέγχους μόνο σε χαμηλού προϋπολογισμού επενδυτικά σχέδιο, ενώ στα μεγάλα η επίβλεψη θα γίνεται μόνο από ορκωτούς. Επίσης, σε περίπτωση που μέσα σε 45 ημέρες μία υπαγωγή δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε η έγκριση του επενδυτικού σχεδίου περνάει αυτόματα στους πιστοποιημένους φορείς.

Ο απολογισμός των… λουκέτων

Ερωτηθείς ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης για τα σενάρια λουκέτων σε επιχειρήσεις, τόνισε πως μέχρι στιγμής, ούτε λουκέτα είχαμε, ούτε αύξηση της ανεργίας. ενώ τόνισε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει κι αυτό αλλάξει την αγορά, ενώ διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι στη εστίαση θα ανοίξουν υπό προϋποθέσεις και μόνο όταν εμβολιαστεί από το μισό του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This