Η ΕΛ.ΑΣ. περνά στην «αντεπίθεση»: Περιπολίες, ενίσχυση της αστυνόμευσης και χαρτογράφηση των εγκληματικών ομάδων

Άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος

Must Read

Αποφασισμένη να επιτύχει την «πάταξη» του οργανωμένου εγκλήματος εμφανίζεται η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της σε ολόκληρη τη χώρα.   

Ειδικότερα, σε δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες, πέρα από την εν λόγω αναδιάταξη, αποφασίστηκε, επίσης, η ενίσχυση της αστυνόμευσης, η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, καθώς και η επικαιροποίηση της χαρτογράφησης των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Περιπολίες, εξάλλου, θα πραγματοποιούνται με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, με συμμετοχή ανδρών από τις ομάδες ΔΙΑΣ και Δράση, καθώς και από την ΟΠΚΕ. Σημειώνεται, επίσης, ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Το οργανωμένο έγκλημα έχει πολύ χρήμα

Εξάλλου, σε χθεσινή του δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν, έτσι, εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα…»

  • Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This