Αν έχει δίκιο ο Παπασταύρου, γιατί να μην έχει και ο Σώρρας;

Μήπως οι Έλληνες είμαστε πάμπλουτοι και μας το κρύβουν;

Must Read

Κατέθεσε λοιπόν ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην δικαιοσύνη. Όχι ως κατηγορούμενος, αλλά ως μάρτυρας κατηγορίας!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε διατηρούσε οφσόρ την ώρα που βρισκόταν στο μέγαρο Μαξίμου στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος εμπλέκεται και στην λίστα Λαγκάρντ με τους περιβόητους λογαριασμούς στην Ελβετία.

Η προνομιακή παρουσία Παπασταύρου Panama Papers

Και όμως, ο Αντώνης Σαμαράς τον έστειλε στην Ελβετία για να διαπραγματευτεί την φορολόγηση των ελβετικών λογαριασμών ελλήνων πολιτών! Δηλαδή ο τότε πρωθυπουργός έστειλε έναν διαχειριστή οφσόρ που τον είχε βάλει μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος είχε εμπλοκή στο μεγαλύτερο σκάνδαλο απόκρυψης εισοδημάτων σε λογαριασμούς στην Ελβετία, που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» δηλαδή, για να διαπραγματευτεί την φορολόγηση αυτών των λογαριασμών!

Μαντέψτε τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό! Τι περίεργο!

Και όμως ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει το περιβόητο, «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου»!

Εδώ γεννάται το ερώτημα. Γιατί να είχαμε 10 Παπασταύρου; Τι ακριβώς προσέφερε στην Ελλάδα ο ένας Παπασταύρου που θα έπρεπε να τον πολλαπλασιάσουμε; Ίσως βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφερόταν στην Ελλάδα, αλλά στον εαυτό του. Κάτι θα του προσέφερε προφανώς ο Σταύρος Παπασταύρου, για να θέλει να τον πολλαπλασιάσει.

Όπως φαίνεται όμως, στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο έναν Παπασταύρου. Διότι περιέργως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσοι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις που ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία, αδήλωτοι λογαριασμοί και οφσορ στο εξωτερικό, σκάνδαλο Novartis, σκάνδαλο εξοπλιστικών, χρηματιστηρίου, και λοιπά, βγαίνουν αλαλάζοντες και μιλούν για «σκευωρία»!

Δηλαδή, ενώ η Ελλάδα έχει φεσωθεί 350 δις ευρώ, ο Έλληνας πολίτης δηλαδή, τα παιδιά του και τα δισέγγονά του, όλες οι τεκμηριωμένες υποθέσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο, που χρέωσαν τον Έλληνα, που καταστρέψαν την Ελλάδα, ξαφνικά χαρακτηρίζονται «σκευωρίες»!

Και υπάρχει πλήθος πολιτικών, αλλά και δικαστικών λειτουργών, που μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι υποθέσεις που φαίνεται να έχουν γονατίσει οικονομικά την Ελλάδα, να είναι όντως «σκευωρίες»!

Δηλαδή τα 66 δις ευρώ με αξίες μάλιστα του 2000, που έκαναν φτερά μέσω του χρηματιστηρίου σε λογαριασμούς οφσόρ, και ποσοστό τους βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ, πιθανόν να μην υπάρχουν. Να είναι σκευωρία. Να μην έφυγαν ποτέ αυτά τα λεφτά. Να είναι ακόμα εδώ, μαζί μας. Και οι λογαριασμοί στην Ελβετία να γέμισαν με έναν ανεξήγητο, μεταφυσικό τρόπο. Να μην είναι δηλαδή γεμάτοι με τα κλεμμένα λεφτά από την Ελλάδα και τον Έλληνα, αλλά να έχουν γεμίσει με έναν μαγικό, αδιόρατο τρόπο…

Εάν λοιπόν πράγματι αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι σκάνδαλα αλλά σκευωρίες, τότε υπάρχει εξήγηση. Είναι αυτή που έδωσε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος και αυτός διώκεται. Και αυτός μιλάει για σκευωρία.

Εάν λοιπόν οι περιπτώσεις τύπου λίστας Λαγκάρντ, Novartis κλπ είναι όντως σκευωρίες, τότε μάλλον οι έλληνες είμαστε πάμπλουτοι και δεν το ξέρουμε. Το δημόσιο χρέος των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μία συνωμοσία, μια σκευωρία. Άρα δικαιώνεται ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες όχι μόνον δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και επιπλέον τρακόσια δις στην καβάτζα. Δηλαδή υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα οι λογαριασμοί στην λίστα Λαγκάρντ να γέμισαν από την πώληση εξωγήινης τεχνολογίας που κατείχαν οι πρόγονοι μας, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται ότι ανακάλυψαν την Ελβετία πριν την δημιουργήσουν οι ίδιοι οι Ελβετοί. Ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν τα λεφτά που θα έπαιρναν από τον Ομπάμα 3000 χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον Σώρρα.

Έτσι λοιπόν, εάν η ελληνική δικαιοσύνη καταλήξει ότι όντως όλες αυτές οι υποθέσεις συνιστούν «σκευωρία», μπορεί να χρησιμοποιήσει και την θεωρία του Αρτέμη Σώρρα εάν δεν της βγαίνει ο λογαριασμός, για να κλείσει την υπόθεση. Και να χρησιμοποιήσει τα ρέστα ώστε να διαμοιραστούν στον ελληνικό λαό, 30 χιλιάρικα το κεφάλι για να πάμε Μύκονο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This