«Άνθρακες» η «αποκάλυψη» νευροχειρουργού για τον κορωνοϊό

Τι είπαν οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης

Must Read

Μια «αποκάλυψη» του νευροχειρουργού Φώτη Τζωρτζίδη για ένα φάρμακο που τον θεράπευσε (του το έδωσε είπε ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος) ενώ νοσούσε σοβαρά από κορωνοϊό και ήταν προ της ΜΕΘ, αποδείχθηκε… τζούφια.

https://youtu.be/gplGK4UXf2c

Και αυτό γιατί όπως μετέφεραν τοπικά ΜΜΕ η συνέντευξη που έδωσε ο γιατρός είναι περσινή, με τον Πατρινό δικηγόρο Θάνο Αμπατζή να την φέρνει ξανά στην επικαιρότητα και να σχολιάζει: «Είναι το φάρμακο που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Αναστάσιος της Αλβανίας, ο υπουργός Πλακιωτάκης και κάποιοι ακόμα επώνυμοι. Για τα 12.000 θύματα του covid όμως δεν υπήρχε το φάρμακο. Πρόκειται προφανώς για το ίδιο φάρμακο (μονοκλωνικών αντισωμάτων) για το οποίο φωνάζει ο Παύλος Πολάκης, χωρίς κανείς να συγκινείται, χωρίς κανείς να τον ακούει».

Ο κ. Τζωρτζιδης μιλώντας στο thebest.gr για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, είπε ότι πρόκειται για «αστειότητες» και πως «είναι αδιανόητο να μιλάμε για γιατρούς που δίνουν το φάρμακο σε έναν ασθενή και όχι σε άλλον. Αν αυτό συνέβαινε θα είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας».

Με τη σειρά του και ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε σχετικά: «Ο κ. Τζωρδίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε  να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το tosilizomapι (τοσιλιζουμάβη). Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης. Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων».

Και συνέχισε: «Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε  δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα  σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Όταν το έλαβε ο κ. Τζωρτζιδης είχε δοκιμαστεί στο εξωτερικό και στη χώρα μας είχε πάρει πρόωρη έγκριση χορήγησης. Τώρα πια  δίνεται σε αρκετούς, και εκατοντάδες, σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ασθενείς που επιβαρύνονται, δεν είναι ένα φάρμακο ρουτίνας. Όλο αυτό είναι μία φούσκα γιατί είναι σα να υπάρχει ένα φάρμακο που δεν δίνεται, ενώ δίνεται. Οι ασθενείς στη ΜΕΘ του Ρίου, το παίρνουν όλοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This