Επιστήμονες και κυβέρνηση «σέρνουν» τον χορό των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Τζανάκης: «Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς»

Must Read

Μετά τις σαφείς ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς  -κάνοντας την αρχή κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες-, έρχονται και οι «φωνές» της ιατρικής κοινότητας να συνηγορήσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Με το ζόρι… εμβολιασμός!

Για τη σπουδαιότητα των εμβολίων μίλησε νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα οι πολίτες αυτής της χώρας θεωρούσαν ότι η πραγματοποίηση του εμβολίου ήταν προσωπική επιλογή. Όμως η συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία και θα άνοιγε -έτσι μάς είχαν πει τουλάχιστον!- από Σεπτέμβρη, όχι μόνο άνοιξε αλλά έχει και δεδομένα που παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα.

Οι επιστήμονες μέσω των τηλεοπτικών τους παρεμβάσεων «σέρνουν» και εκείνοι τον χορό των… υποχρεωτικών εμβολιασμών. Μεταξύ αυτών, και ο κ. Τζανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει «να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν».

Μάλιστα, πρότεινε δε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς όπως είπε πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη.

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This