Πορεία στη Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν για την αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ

Στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ

Must Read

Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω πορείας φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία περιμετρικά του ΑΠΘ, λόγω των κορωνοπάρτι που διοργανώνονται μέσα στο πανεπιστήμιο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έχει κατεύθυνση το ΑΠΘ.

Όπως αναφέρουν στο σημερινό τους κάλεσμα:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση περικύκλωσης του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις. Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο.

Με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κτλπ, προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου ΚεραμέωςΧρυσοχοΐδη.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ, πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This