Κατόπιν εορτής, αποφάσισαν να ανανεώσουν τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Υποσχέσεις περί αγοράς εξοπλισμού συνολικού κόστους 1,76 δισ. ευρώ

Must Read

Πραγματικότητα, επιτέλους, πάει να γίνει η αποφασιστική ενίσχυση ενός από τα βασικά «όπλα» πυρόσβεσης στη χώρα μας, μέσω της ριζικής ανανέωσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών, με την ελπίδα την επόμενη φορά να μην ξαναείμαστε «άτυχοι», (ότ)αν ξεσπάσει μια άλλη μεγάλη φωτιά.

Ειδικότερα, στο «τραπέζι» της διυπουργικής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σύσκεψη, θα ανοίξει ο φάκελος του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» που προβλέπει αγορά «μαμούθ» αεροσκαφών πυρόσβεσης. Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη Τύπου, θα γίνει εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) για την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος αγοράς εξοπλισμού συνολικού κόστους 1,76 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μη στρατιωτικής χρήσης. Μεταξύ της πρότασης που αναμένεται να γίνει, είναι και η αγορά ακόμη περισσότερων αεροσκαφών Air tractor, ώστε να αντικατασταθούν τα παλαιότερης γενιάς αεροσκάφη Petzetel και να αγοραστούν νέα αεροσκάφη Canadair.

Τα χρήματα του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» θα προέλθουν, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό των 595 εκατομμυρίων, από το Ταμείο Ανάκαμψης, 408 εκατομμύρια και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 757 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This