Στον «άγνωστο πόλεμο» στην ΑΟΖ και τα ελληνικά υποβρύχια

Must Read

Οι πληροφορίες που θέλουν το «Oruc Reis» να κατευθύνεται προς την Κυπριακή ΑΟΖ έθεσαν άμεσα τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιφυλακή.
Όπως αναφέρει το
hellasjournal.com,  ελληνικά υποβρύχια παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των Τούρκων και, όπως φαίνεται, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χωρίς τη συγκατάθεση της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου ιστότοπου, ακόμη και η αποστολή υποβρυχίου στην ευρύτερη περιοχή στέλνει το μήνυμα πως οποιαδήποτε στιγμή θελήσει η Τουρκία να προκαλέσει θα’ χει ν’ αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία δεν θα της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί μέσω κυβερνητικών Αξιωματούχων της Άγκυρας.

Τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε πλήρη ετοιμότητα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, την ώρα που η Άγκυρα δεσμεύει παρανόμως περιοχές για ασκήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εκτός, όμως, από το υποβρύχιο τύπου «Παπανικολής», εφόσον ξεκινήσει το δίδυμο σεισμογραφικό του «Barbaros» και περάσει τα στενά των Δαρδανελίων, τότε στενό αναμένεται και το pressing από τα ελληνικά πολεμικά πλοία επιτήρησης.

Σε κάθε περίπτωση τα πάντα παρακολουθούνται και αναλόγως κινείται και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ως θεματοφύλακας στο Αιγαίο της Εθνικής Κυριαρχίας.

Εκείνο που μένει είναι το τελικό πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία για το τι θα πράξουν τα πλοία και πώς.

Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να είναι πιο μπροστά από το ερευνητικό πλοίο Ορούτζ Ρέις. Το να κάνει ένα πέρασμα κατά τον πλου στα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να σταματήσει ή και να κάνει μικρή στάση, για την πλειονότητα δεν σημαίνει τίποτα. Για τους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, όμως, διαμηνύει διεκδίκηση και είναι ο λόγος που έχουν επιμείνει στην πρότασή τους: μία μονάδα επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να είναι εκεί πριν φτάσει το ερευνητικό.

Το γεγονός ότι είναι εξασφαλισμένο σχεδόν το σύνολο των μονάδων επιφανείας σε επιχειρησιακό επίπεδο ανεβάζει σημαντικό το ηθικό των πληρωμάτων και του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει πως η χώρα μας διαθέτει τις ανάλογες μονάδες σε περίπτωση που απαιτηθεί αυξημένη παρουσία στη Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν μια από τις κύριες προθέσεις των Τούρκων είναι και κάποια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Κρήτη ή προκαλούν διαρκώς σε αυτές τις περιοχές, για ν’ απασχολήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σ’ αυτά τα σημεία και εκείνοι να εργάζονται αλλού». Εξάλλου, τα συμφέροντά τους βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This