Μαϊάμι: Τουλάχιστον 99 οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση του 12όροφου κτιρίου! (video)

Must Read

Σε αγώνα δρόμου εξακολουθούν να επιδίδονται εκατοντάδες πυροσβέστες και διασώστες, με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε ξημερώματα Πέμπτης στη νότια Φλόριντα, με αποτέλεσμα τον επιβεβαιωμένο θάνατο ενός ανθρώπου, 10 τραυματίες και τουλάχιστον 99 ακόμη να παραμένουν αγνοούμενοι.

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής είπε ότι 35 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου που βρίσκεται στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντας, στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που τους ανέσυραν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Νωρίτερα, η Σάλι Χέιμαν, επίτροπος της Κομητείας Μαϊάμι – Ντέιντ, ανέφερε ότι οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με 51 ανθρώπους που θεωρητικά κατοικούσαν στο μοιραίο κτίριο. Το συγκρότημα φιλοξενούσε οικογένειες, αλλά και ανθρώπους που περνούσαν μόνο τους χειμερινούς μήνες στη Φλόριντα. «Έχουμε 51 ανθρώπους που υποθέτουμε ότι βρίσκονταν εκεί, αλλά δεν ξέρουμε αν έλλειπαν σε διακοπές ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό περιμένουμε», είπε η Χέιμαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. «Ελπίδες υπάρχουν πάντα, αλλά σβήνουν», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι είναι πιθανόν να βρεθούν και άλλα θύματα στα χαλάσματα. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για άσχημες ειδήσεις δεδομένης της καταστροφής που βλέπουμε», σχολίασε σχετικά.

Το συγκρότημα κατοικιών Τσαμπλέιν Τάουερς Σάουθ χτίστηκε το 1981 και είχε περισσότερα από 130 διαμερίσματα. Περίπου τα 80 από αυτά κατοικούνταν. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν, στις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), κατέρρευσαν τα 2/3 του εν λόγω κτιριακού συγκροτήματος.

Ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ είπε ότι γίνονταν κάποιες εργασίες στη στέγη του κτιρίου, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποιούνταν βαριά μηχανήματα. Ο ένοικος Μπάρι Κόεν και η σύζυγός του διασώθηκαν από το κτίριο. «Στην αρχή ακούστηκε κάτι σαν κεραυνός, σαν βροντή, αλλά μετά συνεχίστηκε, σταθερά, για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα…», δήλωσε στους ρεπόρτερ ο Κόεν, επιβεβαιώνοντας ότι γίνονταν έργα στη στέγη του κτιρίου εδώ και πάνω από έναν μήνα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This