Ψάχνουν συνεργούς του «Artfreak» με DNA από τους πίνακες

Η μυστηριώδης γυναίκα στην Ολλανδία και το... κυνήγι του 3ου χαμένου θησαυρού

Must Read

Μπορεί να βρίσκεται πλέον στη λεγόμενη VIP πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που «βούτηξε» τους πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν μέσα από την Εθνική Πινακοθήκη, όμως συνεχίζεται το… κυνήγι του τρίτου χαμένου θησαυρού, του περίφημου σχεδίου του Γκουλιέλμο Κάτσια, του 17ου αιώνα, που ο «Artfreak» ισχυρίζεται ότι πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας!

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ανακριτής που τη χειρίζεται ζήτησε τη λήψη DNA από τους δύο πίνακες που βρέθηκαν, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί του 49χρονου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του. Βέβαια, μετά το… γλίστρημα και την πτώση του πίνακα «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο στην αίθουσα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, το πιθανότερο είναι τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να βρουν γενετικό υλικό που ανήκει σε αστυνομικό, σε εργαζόμενο της Πινακοθήκης, μέχρι και στον… σύμβουλο επικοινωνίας του υπουργού! Ολοι αυτοί -και ποιος ξέρει ποιος άλλος- έπιασαν τα κλεμμένα έργα τέχνης με γυμνά χέρια, ξεσηκώνοντας θύελλα σχολίων!

Η μυστηριώδης γυναίκα στην Ολλανδία

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής να έχουν τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους τους από την Ολλανδία, καθώς ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ερευνάται και για κλοπές έργων τέχνης στη χώρα της τουλίπας. Σε αυτές τον εμπλέκει ο Ολλανδός ντετέκτιβ Αρθουρ Μπραντ με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Μία από αυτές, μάλιστα, συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία ο φαντομάς της Πινακοθήκης διακρίνεται να φιλιέται στο στόμα με την πρώην σύντροφό του, η οποία φέρεται ότι ήταν η πηγή πληροφόρησης του Μπραντ στην Ολλανδία.

Πρόκειται για τη γυναίκα στην οποία ο… φιλότεχνος ελαιοχρωματιστής φέρεται ότι εξομολογήθηκε πως έκανε την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, ότι μπήκε εθελοντής στη βρετανική Αστυνομία για να διαπιστώσει αν υπάρχουν υπόνοιες για τη δράση του, καθώς επίσης ότι είχε εμπλοκή στην κλοπή και την αγοραπωλησία δύο έργων από το Ρότερνταμ. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τόσο η πρώην σύντροφος του 49χρονου όσο και μια άλλη γυναίκα στην Ελλάδα, η οποία φέρεται ότι γνωρίζει τα πάντα για τη δράση του «Artfreak», καθώς θεωρείται ότι μπορεί να εισφέρουν κρίσιμα στοιχεία στις έρευνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This