Βόμβα από μέλος της Επιτροπής: «Υπήρξε πίεση από κυβερνητικά στελέχη να δοθεί άλλη εικόνα για την πανδημία»

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος αποκαλύπτει

Must Read

Όλοι θυμόμαστε ότι πριν δυο μήνες η κυβέρνηση έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στην πορεία των εμβολιασμών και στην πανδημική εικόνα, παρά τους 12.000 νεκρούς και τα μέτρα που προκάλεσαν οικονομική ασφυξία στην οικονομία.

Τα τεστ που πραγματοποιούνταν ξαφνικά μειώθηκαν στο μισό, τα κρούσματα έπεφταν και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να επανέλθει στην κανονικότητα.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να άρει τους περιορισμούς η κυβέρνηση και ξαφνικά κάνει δέκα βήματα πίσω. Με φόντο το νέο κύμα της πανδημίας με το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα, ξαφνικά βλέπουμε ένα επιτελικό μπάχαλο να ξεδιπλώνεται εκ νέου. Εκεί που ακούγαμε τα κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιβληθεί νέο lockdown, τώρα ορισμένοι βγαίνουν και μιλούν για πιθανά νέα μέτρα… τοπικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη συζήτηση γίνεται για τις μάσκες , για το ποιες εισηγήσεις έκανε τελικά η επιτροπή και τελικά τι εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση. Τρανό παράδειγμα και πολύ πρόσφατο, η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων να επιστρέφουν οι εκδρομείς από τα νησιά με rapid test, κάτι το οποίο δεν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση γιατί προφανώς δεν έχει επενδύσει στο να προσλάβει προσωπικό που θα στελεχώσει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιούν ελέγχους. Κάπως έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε σύσταση για επιστροφή με διενέργεια self test τα οποία στην αρχή υποτίθεται ότι ήταν άκρως αξιόπιστα, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τελικά για την εστίαση και τα ταξίδια προς τα νησιά δεν είναι.

Την ίδια στιγμή ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος αποκαλύπτει εκθέτοντας τους κυβερνώντες ότι  υπήρχαν «πιέσεις» να δοθεί στους πολίτες άλλη εντύπωση για την πορεία της πανδημίας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε πολιτικά πρόσωπα να υποστηρίζουν ότι την ευθύνη για όποια μέτρα αποφασίζονται, την έχει η Επιτροπή των Ειδικών. Ωστόσο μέλη της επιτροπής βγήκαν μπροστά διαψεύδοντας ότι οι αποφάσεις είναι δικές τους, αφού παρά τις εισηγήσεις που κάνουν στην κυβέρνηση, το τελικό αποτέλεσμα των ανακοινώσεων, δεν σχετίζεται με όσα έχουν προτείνει.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό». Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «μέγα λάθος» αυτή την κίνηση και σημείωσε ότι το ίδιο είδαμε να γίνεται και πριν από έναν χρόνο: «Έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα “Πάσχα στο χωριό”. Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει» τόνισε ο το μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

Αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικής μάσκας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής «ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημόσιας Υγείας, το μήνυμα αυτό κυριάρχησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης (σ.σ. κυρίως τα συστημικά) και πλέον αυτό το λάθος τώρα το πληρώνουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This