Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Κάηκαν 12.500 στρέμματα και 76 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές (photos+video)

18 κατοικίες έχουν μεγάλα προβλήματα, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν τεράστιες καταστροφές

Must Read

Θλίψη και ανείπωτη καταστροφή συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, η οποία δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Η συνολική έκταση της καμένης δασικής περιοχής δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ακόμη, ωστόσο η καταστροφή είναι τεράστια, τόσο σε έναν από τους ελάχιστους και πλέον σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας όσο και σε υλικές ζημιές.

Αποκαρδιωτικές εικόνες

Εικόνες Αποκάλυψης στα αποκαΐδια. Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 μερικές και 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρά προβλήματα. 

Τεράστια οικολογική καταστροφή. Το δάσος έγινε στάχτη, και τα ζώα προσπαθούσαν να σωθούν.

Περίπου 200 άλογα που βρίσκονταν στην περιοχή, μεταφέρθηκαν χθες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου, ενώ απομακρύνθηκαν από τα ανάκτορα στο Τατόι πολύτιμα αντικείμενα.

Ασαφής παραμένει προσώρας η αρχική αιτία της πυρκαγιάς.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Τιτάνιο αγώνα έδωσαν -και ακόμα δίνουν- πάνω από 500 πυροσβέστες αλλά και  εθελοντές για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί 80 κατοικίες στην περιοχή. Πρόκειται για έναν πρώτο απολογισμό, καθώς η επίσημη καταγραφή δεν έχει ακόμη γίνει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

«Τώρα που ξημέρωσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει περιοριστεί, παντού υπάρχουν αποκαΐδια και στάχτες, είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα ξεκινήσουν επίσημη καταγραφή. Θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή, έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη και με τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο έχει πάθει ζημιά ο κόσμος, είναι λυπηρή εικόνα… Απογοήτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Ο κ. Βρεττός ήταν εμφανώς σοκαρισμένος από την εικόνα της καταστροφής.

Διαβάστε ακόμα:

«Κόλαση» στη Βαρυμπόμπη: Σε ένα μέτωπο τώρα η φωτιά – Επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This