Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Τι αλλάζει για όσους θέλουν να… βγάλουν δίπλωμα οδήγησης

Τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει αλλαγές όσον αφορά το δίπλωμα οδήγησης θα καταθέσει το υπουργείο Μεταφορών την Τετάρτη 28 Αυγούστου στη Βουλή, με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ίδια ημέρα και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Με την ρύθμιση αυτή επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι πλέον θα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτές οδήγησης θα βρίσκονται μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί τελικά το ύψος των παραβόλων από τα 15 στα 10 ευρώ για τους υποψηφίους νέους οδηγούς καθώς η σχετική πρόταση του υπουργείου δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών.

Κατάργηση επανεξέτασης για τους άνω των 74

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ρύθμιση θα καταργηθεί ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης ξεμπλοκάροντας τις διαδικασίες για περίπου 105.000 υποψηφίους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί, θα καταργηθεί και η επανεξέταση των ηλικιωμένων οδηγών άνω των 74 ετών στην πορεία καθώς για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους θα αρκούν οι ιατρικές εξετάσεις, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να αυξηθεί και ταυτόχρονα το κόστος τους να μειωθεί.

Μετά την πάροδο του μεταβατικού χρονικού διαστήματος των εννέα μηνών, το υπουργείο θα παρουσιάσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ