Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες

Must Read

Μια πολύτεκνη μαμά κι ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας διέπρεψαν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις στην Κοζάνη. Η μεν μητέρα (τεσσάρων παιδιών) μπήκε πρώτη στο τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Πτολεμαΐδα, ενώ το αγόρι, μαθητής του 4ου ΓΕΛ στον Κρόκο Κοζάνης, ήρθε τέταρτο στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής κατορθώνοντας να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς φροντιστήριο! Ο ίδιος, μάλιστα, συγκέντρωσε 19.253 μόρια.

H 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη-Τριανταφύλλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επέλεξε το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της.

Έτσι, ξαναγράφτηκε στο σχολείο, φοίτησε στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και προσπάθησε να πετύχει εκείνο που δεν είχε πετύχει στην νεανική της ηλικία. Και τα κατάφερε!

O τρίτος της γιος έκανε γνωστή την επιτυχία της μητέρας του μέσω facebook, περιγράφοντας τη ζωή της με υποχρεώσεις, δουλειές στο σπίτι και βραδινή μελέτη.

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια, τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000. Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στον πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι «το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, η την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο, όπως κάναμε και εμείς»!

Ο Δημήτρης Βόγδος, το παιδί της πολύτεκνης οικογένειας απ’ την Κοζάνη, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

«Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Σε στρατιωτική σχολή μπήκε και ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά. Ο Μανώλης ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στη σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων. Όπως είπε ο ίδιος, ήθελε από το νηπιαγωγείο να γίνει πιλότος και είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!

Μεγάλη διάκριση για την πρώτη των πρώτων στη Φθιώτιδα, που είχε στόχο μια από τις πιο περιζήτητες σχολές. Η Μαρία Τσαμαδιά του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας ήταν η μαθήτρια που «έσπασε τα κοντέρ» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και με την επίδοσή της μπήκε στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), μία από τις υψηλότερες σε βάσεις στο φετινό μηχανογραφικό. Η Μαρία μπήκε δεύτερη σε μια σχολή που δεχόταν μόλις 11 υποψηφίους ΓΕΛ!

Στο Βόλο, μια 47χρονη απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ της πόλης, μπήκε στη μία και μοναδική της επιλογή, την Ιατρική Λάρισας! Η Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία συγκέντρωσε 19.435 μόρια, μίλησε στο magnesianews μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχία της κατά τη διάρκεια της δουλειάς της: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράψω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο Μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η 47χρονη αριστούχος.

Από τον Βόλο και συγκεκριμένα τη Νέα Ιωνία προέρχεται και η Ευανθία Λεφάκη, η δεύτερη της Ιατρικής Λάρισας, που πέρασε με 19,186 μόρια.


Στην Αθήνα και στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) εισήχθη πρώτος με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας.

Τα συγχαρητήρια της Κεραμέως στους επιτυχόντες

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή», ανέφερε η υπουργός.

Χαρακτήρισε τα φοιτητικά χρόνια «χρόνια εμπειριών, απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και πλούσιων παραστάσεων» και ευχήθηκε στους επιτυχόντες να ζήσουν αυτά τα χρόνια «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η υπουργός απευθύνθηκε, ωστόσο και σε όσους δεν πέτυχαν τον στόχο τους. «Σας ενθαρρύνω να δείτε αυτή τη στιγμή ως ευκαιρία, ως πρόκληση για την επόμενη επιτυχία σας. Με εργατικότητα, φιλοδοξία και πείσμα, είμαι σίγουρη ότι θα εκπληρώσετε τον επόμενο στόχο που θα θέσετε στον εαυτό σας», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση είναι κοντά και σε όλους εκείνους οι οποίοι θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες και εξασφαλίζει τα μέσα σε όσους επιθυμούν τη γνώση και την προκοπή και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This