Πόσα θα παίρνουν οι παιδίατροι από το κράτος για κάθε εμβολιασμό παιδιού

Τι λέει ο Εξαδάκτυλος για την «ταρίφα» - Εφιαλτικές προβλέψεις Ανδρέου για το άνοιγμα των σχολείων

Must Read

Ετοιμότητα δηλώνουν οι παιδίατροι να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-17 ετών, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, είναι πως η διαδικασία θα γίνεται δωρεάν, είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι αν υπάρχει ανάγκη.

Οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με κάποιο κόστος, καθώς το κράτος θα αναλάβει την πληρωμή των παιδιάτρων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αν χρειαστεί εμβολιασμός στο σπίτι, ο παιδίατρος θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος, ενώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο του η «ταρίφα» είναι 20 ευρώ.

Εφιαλτικές προβλέψεις Ανδρέου για το άνοιγμα των σχολείων

Την ίδια στιγμή, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου έκανε λόγο για «πολλαπλασιασμό»  των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων και άρχισε να αραδιάζει και νούμερα: «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί. Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Και πρόσθεσε: «1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This