Δεύτερη παραίτηση Υπουργού στην Ολλανδία για τους χειρισμούς στο Αφγανιστάν

Μετά την Υπουργό Εξωτερικών και η Υπουργός Άμυνας αποχωρεί

Must Read

Η Ολλανδέζα Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την παραίτησή της, δεύτερο μέλος της κυβέρνησης, μετά την αποχώρηση της Υπουργού Εξωτερικών Σίγκριντ Κάαγκ, χθες. Η πολιτική έξοδος ακολουθεί την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για μομφή στο υπουργικό συμβούλιο λόγω της χαοτικής εκκένωσης από την Καμπούλ.

Η Ανκ Μπίλεφελντ ανακοίνωσε την παραίτησή της σήμερα, δηλώνοντας ότι η κριτική που αντιμετωπίζει θα εμποδίσει τις προσπάθειες του Υπουργείου Άμυνας να αποσπάσει εκείνους που βρίσκονται ακόμα στο Αφγανιστάν.

«Ήθελα να συνεχίσω να ολοκληρώσω … την αποστολή για να φέρουμε τους διερμηνείς που βρίσκονται ακόμα στο Αφγανιστάν και που βασίζονται σε εμάς, στην ασφάλεια», είπε. «Ωστόσο, σημειώνω ότι η διαμονή μου έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορώ να φέρω πλέον την ευθύνη για τους ανθρώπους μου … Δεν θέλω να παρεμποδίσω τη σημαντική δουλειά τους».

https://twitter.com/MinBijleveld/status/1438878259924582401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1438878259924582401%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMinBijleveld2Fstatus2F1438878259924582401widget%3DTweet

Σε διάστημα δύο εβδομάδων τον Αύγουστο, η Ολλανδία απομάκρυνε περίπου 2.100 άτομα από το Αφγανιστάν, με περίπου 1.700 να έχουν απομείνει εκεί. Εκατοντάδες Ολλανδοί υπήκοοι, πολλοί αφγανικής καταγωγής, καθώς και ένας άγνωστος αριθμός πρώην τοπικών υπαλλήλων έμειναν πίσω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This