ΚΘΒΕ: Καταγγελία του ΕΚΘ για «φακέλωμα» εργαζομένων

Καλείται να παρέμβει άμεσα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Must Read

Επίσημη καταγγελία καταθέτει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για τις «απαράδεκτες ενέργειες της διοικητικής και οικονομικής διευθύντριας του καλλιτεχνικού οργανισμού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να διακινήσει λίστα με ονόματα από εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και νοσήσαντες εργαζομένους».

Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν παράνομα προσωπικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων και ύστερα από ερώτηση που έγινε, πράγματι η δημοσιοποίηση της λίστας επιβεβαιώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ αναφέρει: «Η διακίνηση αυτής της λίστας αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων και η διοίκηση του ΚΘΒΕ θα πρέπει άμεσα να εξετάσει την υπόθεση, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες και να παρέμβει άμεσα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο στέλεχος του ΚΘΒΕ δημιουργεί και διακινεί παράνομες λίστες, που αφορούν στοιχεία των εργαζομένων, καθώς μόλις πριν από δύο χρόνια εστάλη και πάλι λίστα στους εργαζομένους, ζητώντας να γνωστοποιήσουν στη διοίκηση ποιοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν και ποιοι όχι. Αυτή τη φορά στο “όνομα” της πανδημίας υλοποιείται άλλη μια πρωτότυπη και παράνομη πρακτική για το δήθεν καλό των εργαζομένων. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο και ο σεβασμός στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και η προστασία των προσωπικών δεδομένων τους θα πρέπει να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα».

Μετά την καταγγελία, αναμένεται η στάση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά επίσης με ενδιαφέρον περιμένουν όλοι την κίνηση του εισαγγελέα, την παρέμβαση του οποίου ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, προκειμένου να προστατέψει τους εργαζομένους από τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων, κάτι που σαφώς απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This