Πέμπτη 17/6/2021

Καταγγελία: Με τις μεταθέσεις διαλύουν τα Αστυνομικά Τμήματα!

Σοβαρές καταγγελίες κάνουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Καλλιακμάνης Γ και Τσαπάρας Γ, αντίστοιχα, της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΗ» και αφορά τις μεταθέσεις νέων αστυνομικών. Στην ανακοίνωσή της τονίζουν ότι: 

«Η Ένωσή μας, καταγγέλλει την κατάφορη παραβίαση του Π.Δ. των μεταθέσεων, με την κατάργηση επί της ουσίας, της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νέο εξερχόμενων αστυνομικών στις υπηρεσίες που έχουν τοποθετηθεί, καθώς, μετατίθενται στην Δ.Α.Ε.Α. και στο μεταγωγών Αττικής, εκείνοι που εξήλθαν των σχολών τον Οκτώβριο του 2017 και του 2018 αντίστοιχα.
Επίσης, οι αστυνομικοί αυτοί, μετακινούνται χωρίς να έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης, καταργώντας ουσιαστικά αφενός μεν την επιθυμία του ενδιαφερόμενου, αφετέρου δε τα αντικειμενικά κριτήρια.

Επιπροσθέτως, επιτελείται κάτι τραγικό!! Διαλύουν τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας, τα οποία αποτελούν την ραχοκοκαλιά της αστυνόμευσης, δημιουργώντας μείζονα προβλήματα στην πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που, επί της ουσίας, αφορά την καθημερινότητα του πολίτη (κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες κ.τ.λ.).
Ειδικότερα, στην Νοτιοανατολική Αττική λόγω του ανάγλυφου των περιοχών, της μεγάλης εδαφικής έκτασης και των αραιό κατοικημένων συνοικισμών και εξοχικών κατοικιών που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους για την διαμονή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και των εκατομμυρίων λουόμενων επισκεπτών της παραλιακής ζώνης, η αστυνόμευση παρουσιάζει πολλές δυσχέρειες και απαιτείται ικανός αριθμός αστυνομικού προσωπικού, ούτως ώστε, να αντιμετωπιστεί επαρκώς η εγκληματικότητα που παρουσιάζεται ειδικά σε αυτές τις περιοχές.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Ασφαλώς και συμφωνούμε με την ενίσχυση των υπηρεσιών αιχμής, κάτι που κι εμείς έχουμε προτείνει, όχι όμως με την αφαίμαξη μάχιμων υπηρεσιών, αλλά με την επιστροφή όλων των αποσπασμένων από τις προνομιούχες υπηρεσίες, από τα επίσημα πρόσωπα και με τις προσλήψεις που είναι στην διαδικασία επιλογής, οι οποίοι, όπως ήδη ανακοινώθηκε από την ηγεσία, θα στελεχώσουν την Δ.Α.Ε.Α. και την Α.Δ..
Ως εκ τούτου, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας, δεν έχουν να προσμένουν καμιά ενίσχυση. Αυτό σημαίνει περαιτέρω μείωση της παρούσας δύναμης των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, με τραγικό αποτέλεσμα η μείωση αυτή, αθροιστικά με τις προηγούμενες ελλείψεις, να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις και το 40% !!!! της οργανικής τους δύναμης.
Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό στον καθένα, για άλλη μία φορά, επιβαρύνεται υπέρμετρα το έργο του εναπομείναντα αστυνομικού προσωπικού, καθώς, επιδεινώνονται δραματικά οι εργασιακές του συνθήκες με παράλληλα δυσμενείς συνέπειες στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ