Αντίστροφη μέτρηση για… επιστροφή στην κανονικότητα: Εβδομάδα ανακοινώσεων – Τι αλλάζει από 21 Φεβρουαρίου

Πότε απελευθερώνονται τα μέτρα για τους εμβολιασμένους

Must Read

Έρχεται άρση στα περιοριστικά μέτρα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο, να μην επιβεβαιώνουν την αποκλιμάκωση της έξαρσης της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός χωρίς να έχει δώσει επί της ουσίας λύση στο ζήτημα του ιού και του αυξανόμενου ρυθμού των θανάτων προχωρά σε «ανοίγματα» που δεν αντικατοπτρίζουν τα όσα οδήγησαν πέρυσι τη χώρα σε γενική καραντίνα και απανωτά lockdown.

Η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα συγκροτημένο σχέδιο, αλλά προσανατολίζεται να λάβει αποφάσεις αυτή την εβδομάδα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η Επιτροπή Ειδικών συνεδριάζει ξανά, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανάψει το «πράσινο» φως για να επιτρέπονται οι όρθιοι στην εστίαση και τη διασκέδαση. Στο πολυσυζητημένο θέμα για τις Απόκριες η κατεύθυνση φαίνεται πως είναι, να γίνουν ορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά όχι παρελάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης… οδεύει στο τέλος των περιορισμών

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους ειδικούς προκειμένου να γίνει η σχετική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, και να ανακοινωθούν εκ νέου τα μέτρα που θα αρθούν τις επόμενες ημέρες, και θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης. Σε δύο ημέρες αναμένεται η επιτροπή να επιτρέψει τους όρθιους στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Αυτές θα είναι οι αποφάσεις:

  • Δεν θα υπάρχει όριο ατόμων στα τραπέζια σε ταβέρνες και εστιατόρια
  • Δεν θα υπάρχει περιορισμένο ωράριο στα μαγαζιά
  • Δεν θα υπάρχει η απαγόρευση των όρθιων

Επί τάπητος το θέμα των γηπέδων

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί η πληρότητα στα γήπεδα. Το πρώτο βήμα έγινε στο Final Four του κυπέλλου στο μπάσκετ, καθώς αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων τους 1.000 που ισχύει στα 2.000 δηλαδή η πληρότητα του κλειστού γηπέδου θα φτάσει το 40%.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα δώσουν το επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα αυξηθεί η πληρότητα των γηπέδων και στους αγώνες της Super League καθώς οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Η χρήση της μάσκας είναι ένα μέτρο που δυστυχώς ήρθε για να μείνει…Οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το πότε μπορεί και να πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε. Το μόνο σίγουρο είναι με ένα «άνοιγμα» εισόδου στη χώρα μας άνευ rapid, σίγουρα θα φοράμε μάσκες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου!

Οι ανεμβολίαστοι υπό… περιορισμό!

Η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων θα αφορά μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δηλαδή όσους έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις. Για τους ανεμβολίαστους ή για όσους από 18 ετών και άνω έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθούν να μην έχουν δικαίωμα εισόδου στους κλειστούς χώρους της εστίασης, σε θέατρα κινηματογράφους και στα γήπεδα, ενώ στους χώρους που θα συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όπως τα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Διαβάστε ακόμα:

Πάλι «επιστροφή στην κανονικότητα» τάζει η κυβέρνηση, μέσω της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This