Σε… ανέμελους ρυθμούς ετοιμάζεται η χαλάρωση των περιορισμών

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών - Αποκριάτικες εκδηλώσεις, εστίαση και γήπεδα σε πρώτο πλάνο

Must Read

Η Κυβέρνηση ερμηνεύει τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό στη χώρα μας ως «αποκλιμάκωση», άρα… όλα βαίνουν καλώς (σ.σ. κατά το Μαξίμου και μόνον), το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν πλησιάζει (1η Μαρτίου), οπότε  και η μεσημεριανή (14:00) συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα κινείται σε αυτούς ακριβώς τους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το απόγευμα της Τετάρτης πιθανόν να υπάρξουν και ανακοινώσεις, τόσο για την αποκριάτικη περίοδο, την οποία διανύουμε ήδη από την περασμένη Κυριακή που άνοιξε το τριώδιο, όσο και για την πολύπαθη εστίαση (με σχεδόν βέβαιη την επαναφορά των ορθίων).

Ανακοινώσεις προβλέπονται και για την επαναφορά των σχολικών εκδρομών, αλλά και για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα (στο 50% σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα και μόνο για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ κατά το sdna.gr).

Οι αντίθετοι

Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά επιστημόνων η οποία εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή της σε ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι οι όρθιοι στα μπαρ, δεν είναι καν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης, δείχνοντας πως το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι περίεργο.

Αναφορικά με τις Απόκριες, χαρακτήρισε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις «εστίες υπερμετάδοσης».

Δηλωτική των προθέσεων των επιστημόνων ήταν και η παρέμβαση του έτερου μέλους της επιτροπής και καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «η επιτροπή δεν συζητά επιστροφή στην κανονικότητα».

Επιφυλακτικός για τα σχέδια της κυβέρνησης εμφανίστηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης: «Οι αποφάσεις που θα λάβει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να τηρηθούν με πολλή προσοχή. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ζωή δεν θα επανέλθει όπως την είχαμε μάθει πριν από τον κορωνοϊό. Σιγά σιγά, όμως, θα επανέλθει σε ρυθμό κοντά στην παλιά μας κανονικότητα, συντεταγμένα όμως και με κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό σε μεγάλη έκταση».

Εν μέσω αυτών, την Τετάρτη θα γίνει και η επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων των άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα (σ.σ. υπολογίζεται ότι είναι περίπου 300.000 άτομα), έτσι ώστε να τους βεβαιωθεί η ταυτότητα οφειλής για το χαράτσι που τους έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This