Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Αντώνη Συκάρη – Ραγίζει καρδιές ο γιος του: «Ακόμα ελπίζω ότι θα γυρίσει»

Ο σπουδαίος ορειβάτης κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στα 7.400μ.

Must Read

Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση θανάτου του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αφότου είχε κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Ο 60χρονος αλπινιστής βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων και είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε αφήνοντας την τελευταία του πνοή, περιτριγυρισμένος από τα όρη που είχε αγαπήσει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Φώτης Θεοχάρης, καλός φίλος του ορειβάτη αποδίδει τον θάνατό του  σε πνευμονικό οίδημα: «Υπέστη, μάλλον, πνευμονικό οίδημα, λόγω του υψομέτρου, της σωματικής κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου» ανέφερε στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα ορειβάτη που χάνει τη ζωή του στα Ιμαλάια.

Περιγράφοντας τον Αντώνη Σύκαρη, ο ίδιος έκανε λόγο για έναν χαρισματικό άνθρωπο που λάτρευε τη φύση και είχε πολλούς στόχους: «Ένας άνθρωπος, που αγαπούσε τη φύση, είχε καταφέρει να κατακτήσει πολλές κορυφές του κόσμου, είχε πολλά όνειρα και πολλούς στόχους. Είχε πάνω από 30 χρόνια ορειβατικής ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναβάσεις σε πολλές κορυφές. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος» πρόσθεσε.

Ο γιος του ορειβάτη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τονίζοντας ότι ακόμα ελπίζει ότι ο πατέρας του θα επιστρέψει στο σπίτι: «Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια “βουνό των Ελλήνων” και να τιμήσει τους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Εγώ ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί και όλα αυτά θα είναι αστεία. Τελείωσε το οξυγόνο, ενώ είχε φτάσει».

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του νεαρού ορειβάτη Ερμή Θεοχαρόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε στα Τζουμέρκα τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα ο Συκάρης αφιέρωσε την κατάκτηση της κορυφής στον γιο του αλλά και στους άλλους δύο Έλληνες που χάθηκαν στην οροσειρά που έμελλε να αφήσει και εκείνος την τελευταία του πνοή: «Μας ήξερε, ήταν φοβερός άνθρωπος, του άρεσαν τα βουνά. Είχε πολλά να δώσει ακόμη. Συγκινήθηκα πολύ που αφιέρωσε την επιτυχία στον γιο μου και στους άλλους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Του έστειλα “συγχαρητήρια” και λίγα λεπτά μετά έμαθα την τραγική είδηση, προσπαθούσα να τη διασταυρώσω. Ήταν ένας δοσμένος ορειβάτης στο βουνό» δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένους Ερμή.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This