Το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως – Χωρίς ιδιαίτερες τιμές η υποδοχή του

Με ειδική πτήση της Aegean και όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Must Read

Γύρω στις 18:00 αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ειδική πτήση της Aegean -και όχι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος- που θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Η υποβάθμιση της τελετής υποδοχής είναι δεδομένη, όπως αποκάλυψε άλλωστε η «Εστία» προ 24ωρων, με την κυβερνητική πλευρά να τηρεί σιγή ιχθύος και ορισμένους να μιλούν για τιμές που αρμόζουν στον «θρησκευτικό χαρακτήρα» του Αγίου Φωτός. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δεν γνωρίζει κανείς. Ενώ οι τιμές αρχηγού Κράτους που αποδίδονταν κάθε χρόνο ήταν συγκεκριμένες και προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στα Ιεροσόλυμα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος δίνει το παρόν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός σήμερα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο συναντήθηκε: «Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται σταθερά δίπλα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

Στην αποστολή εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κ.ά.

Σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών σημειώνεται πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ, γίνεται με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This