Τέλος οι μάσκες: «Επιστρέφουν» τον Σεπτέμβριο – Σε ποια μέρη είναι υποχρεωτική και σε ποια όχι

Τι ισχύει στα πλοία: Σύγχυση στους επιβάτες - Αναμένεται απόφαση της Επιτροπής Ειδικών

Must Read

Το καλοκαίρι ως γνωστόν ο ιός όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά δεν κολλάει κιόλας! Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε από σήμερα, Δευτέρα 1/6, να απελευθερώσει σχεδόν παντού -σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους- το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, και να το καταστήσει υποχρεωτικό σε λίγες περιπτώσεις.

Τέλος από σήμερα η μάσκα σε κλειστούς χώρους, σχολεία, σούπερ μάρκετ αλλά και αεροπλάνα, υπεραστικά τρένα και λεωφορεία. Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας, καταργείται και το πρόστιμο για τη μη χρήση της. Ωστόσο, παραμένει η σύσταση να φορούν μάσκες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες.

Πού παραμένουν υποχρεωτικές

Μπορεί από σήμερα να παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Αναλυτικά, από σήμερα 01.06.2022 έως και 15.09.2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Άγνωστο το τοπίο για τα πλοία

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι αποφάσεις για τη χρήση μάσκας στα πλοία. Η Επιτροπή Ειδικών αναμένεται άμεσα να συζητήσει το πρωτόκολλο στα πλοία.

Τι ισχύει για σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα, ενώ η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This