Ο Χάρης Θεοχάρης έχει το όνομα, αλλά όχι τη χάρη – Οι τραγικοί χειρισμοί με Thomas Cook και Σαμοθράκη

Must Read

Τη στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός μετρά τις πληγές του από την κατάρρευση της Thomas Cook, πληθαίνουν οι «φωνές» για τους τραγικούς χειρισμούς του Χάρη Θεοχάρη. Ειδικά μετά τη χθεσινή του παραδοχή ότι ουσιαστικά γνώριζε από τα τέλη Ιουλίου το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν προέβη σε κάποια ενέργεια για να μην προκαλέσει πανικό στην αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Παραδοχή που φέρνει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί τις δύο κρίσεις που προέκυψαν επί ημερών του: τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης και το «κανόνι» της Thomas Cook.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Thomas Cook, στις 25 Ιουλίου, «έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε το πλάνο. Μου παρουσιάστηκε το πλάνο το οποίο έπρεπε να παρακολουθήσουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η υποχρέωση ήταν να διατηρήσουμε την ηρεμία στην αγορά και να μην έχουμε εμείς ευθύνη πρόκλησης γεγονότων που θα ήταν δυσάρεστα». Η παραδοχή αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου να τονίζει πως ο κ. Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση με τα στελέχη της Thomas Cook είχε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση της εταιρίας και τη μελλοντική πτώχευσή της, όμως καθησύχαζε τον κόσμο του ελληνικού τουρισμού για το αντίθετο.

Το σίγουρο είναι ότι, πέντε ημέρες μετά το «κανόνι» του βρετανικού κολοσσού, η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα μέτρα στήριξης του κλάδου, που έχει πληγεί βαθύτατα, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο να εκτιμά ότι οι ζημιές για το σύνολο της τουριστικής αλυσίδας ενδέχεται να αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας ότι επιβάλλονται άμεσες και πρακτικές λύσεις που θα περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την έκταση της ζημιάς και, κυρίως, θα δημιουργούν τα κατάλληλα «αντισώματα» ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του προβλήματος στο σύνολο της οικονομίας. «Διαφορετικά, θα είναι τέτοιας έκτασης η ζημιά, που δύσκολα θα μπορέσει να συνέλθει η ελληνική οικονομία σε αυτή τη φάση που βρίσκεται» συμπλήρωσε.  Την ίδια στιγμή, με επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, η ΓΣΕΕ ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από την κατάρρευση του βρετανικού ομίλου.

ΠΗΓΗ εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This