Φωτιά σε οχηματαγωγό στην Ηγουμενίτσα: Eκκενώθηκε από τους 578 επιβάτες – Ξεκίνησε από νταλίκα (video)

Must Read

Πυρκαγιά ξέσπασε στο οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion της ANEK LINES, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς το πλοίο επέστρεψε αναγκαστικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου και επιχείρησε η Πυροσβεστική με σκάφη και οχήματα. 

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, που επέβαιναν στο φλεγόμενο πλοίο, μεταφέρθηκαν αμέσως μετά στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι δύο, μάλιστα, βρέθηκαν στα Επείγοντα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 80χρονο Έλληνα κι έναν Γερμανό, ο οποίος υπέστη μικρό έγκαυμα στο πόδι. Όπως έγινε γνωστό, τους παρασχέθησαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος πρόσφυγας με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω στο πλοίο υπήρχαν 578 επιβάτες, 293 οχήματα και 75 άτομα από το πλήρωμα.

Η αποβίβαση των επιβατών ξεκίνησε στις 08:20, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου από βραχυκύκλωμα σε νταλίκα-ψυγείο.

Ήδη, η φωτιά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση είναι υπό έλεγχο, καθώς δούλεψαν άμεσα τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου..

Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και χερσαία μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Δείτε το βίντεο από το epirusnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This