Κύκλωμα δουλεμπόρων έκανε extreme makeover σε μετανάστες για να μοιάζουν Ευρωπαίοι ταξιδιώτες

Τους έντυναν σε μπουτίκ με επώνυμα ρούχα και τους έστελναν σε barber shops

Must Read

Σε… ολικό makeover υπέβαλαν την «πελατεία» τους τα μέλη ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών! Οι θρασύτατοι δουλέμποροι μετέφεραν εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες σε… μπουτίκ της Πατησίων με επώνυμα ρούχα, καθώς επίσης σε κομμωτήρια και σε κουρεία, για να μοιάζουν με Ευρωπαίους ταξιδιώτες!

Από τις 6 Μαρτίου έως τις 4 Ιουλίου, τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών εντόπισαν εννέα άτομα -κατά δήλωσή τους Σύροι-, τα οποία είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια σε Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Μιλάνο, Πράγα, Μάλτα και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι συγκεκριμένοι ήταν πελάτες ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπόρων από την Αίγυπτο, το Πακιστάν και τη Συρία, το οποίο διευκόλυνε αλλοδαπούς να ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρώπης μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατόπιν, από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσά τους και τον 36χρονο Αιγύπτιο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στη συνεργαζόμενη μπουτίκ της Πατησίων για να… ντύσει Ευρωπαίους πέντε υπό διακίνηση αλλοδαπούς!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο οι συλληφθέντες εντόπιζαν παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και «τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία που παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ του Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε κομμωτήρια – κουρεία για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, την οποία προωθούσαν σε κατάστημα επί της οδού Μηθύμνης, στην Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς κατά την προσέλευσή τους στον αερολιμένα, όπου και τους καθοδηγούσαν ως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη προς ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Σε… καλοριφέρ

Οι αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, εντόπισαν χρήματα σε κομμένα… καλοριφέρ και πάτους παπουτσιών!

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, εννέα φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, δύο τετράδια σημειώσεων, που περιλαμβάνουν παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης διαφόρων μεγεθών για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή εξ υπαρχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, μία συσκευή φωτισμού UV για τον έλεγχο γνησιότητας εγγράφων, δύο συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων, 21 θήκες διαβατηρίων κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This