Τετάρτη 23/6/2021

Ταλαιπωρίας… συνέχεια: Απεργία σε τρένα/προαστιακό, τρίωρη στάση σε μετρό και ΗΣΑΠ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για δεύτερη μέρα τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού εξαιτίας νέας 24ωρης απεργίας, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό προς και από το αεροδρόμιο με αφετηρία (ή τέρμα) το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο μετρό και στον ΗΣΑΠ από τις 12.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι. Από την άλλη, το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 έως και τις 3 το μεσημέρι.

Αίτημα των εργαζομένων στο μετρό είναι η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ, όπως αναφέρουν τα Σωματεία των εργαζομένων.

Πρόβλημα παραμένει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, που θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ