Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Προκαλούν οι Αγγλοι: Προσέξτε τα κουνούπια στην Ελλάδα

Τι αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς τουρίστες

Την προσοχή των Βρετανών τουριστών που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας εφιστά το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε και στην οποία τους ζητά να προσέχουν τα κουνούπια και να ενημερώνονται για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επιπλέον, η οδηγία προειδοποιεί τους τουρίστες ότι ίσως να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς από τις 7 Απριλίου ελέγχονται τα διαβατήρια όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν και την Βρετανία.

Προσοχή και στις απεργίες

Επισημαίνεται, επίσης, ότι στη χώρα μας γίνονται τακτικά απεργίες, κάποιες φορές με ειδοποίηση την τελευταία στιγμή, οι οποίες προκαλούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

«Υπήρξε ένας αριθμός υποθέσεων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018. Θα πρέπει να σκεφτείτε μέτρα προστασίας προκειμένου να μειώσετε την έκθεση στα κουνούπια. Για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε απωθητικό κουνουπιών όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα ή να χρησιμοποιείται σήτες», γράφει η ταξιδιωτική οδηγία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ