Η Ελλάδα στις φλόγες: Καταγγελίες για «υβριδική επίθεση» σε Έβρο και Λέσβο – Φωτιές σε Πρέβεζα, Γρεβενά, Μεσσηνία

Πύρινη λαίλαπα - Τι θα μείνει άραγε στο τέλος;

Must Read

Την ώρα που η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στα Βατερά της Λέσβου και στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με το τοπίο στις δύο περιοχές αυτές να μοιάζει με τοπίο Αποκάλυψης, καθώς η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι πυρκαγιές αυτές παραπέμπουν σε «υβριδική επίθεση».




Συγκεκριμένα, η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «επίθεση κατά της εθνικής μας ασφάλειας» στα «έσχατα σημεία ανάσχεσης της πατρίδας μας» και στρέφει τα βέλη της στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εξακολουθεί να σιωπά, αγνοώντας ότι οι υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τον εμπρησμό ως κύριο όπλο, δεν είναι κάποια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά ένα ομολογημένο έγκλημα στην ίδια την τουρκική δικαιοσύνη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ‘Εργενεκόν’».




Αναλυτικά:

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται πλέον ταυτόχρονα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και στην Λέσβο, πέραν της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, συνιστούν επίθεση κατά της εθνικής μας ασφάλειας που παραπέμπει σε υβριδική επίθεση.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, αγνοώντας ότι οι υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας με τον εμπρησμό ως κύριο όπλο, δεν είναι κάποια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά ένα ομολογημένο έγκλημα στην ίδια την τουρκική δικαιοσύνη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «Εργενεκόν».

Οι προετοιμασίες πολέμου και οι ευθείες απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, οι απανωτές συλλήψεις αλλοδαπών εγκληματιών που εισήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και οι καταστροφικές πυρκαγιές στα έσχατα σημεία ανάσχεσης της πατρίδας μας, πρέπει να καταγγελθούν και να αντιμετωπιστούν ως «πολεμικές επιχειρήσεις» της Τουρκίας».

Η εικόνα της Ελλάδας πάντως είναι αποκαρδιωτική. Μεγάλες φωτιές κατακαίνε πράσινο και απειλούν ακόμα και σπίτια, με τους Πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη να σώσουν ό,τι μπορούν. Μόνοι τους, όπως μόνοι τους παλεύουν και οι πολίτες…

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 18:00 της 22ας Ιουλίου έως τις 18:00 σήμερα, εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές.

Στην Πρέβεζα

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:00 στην περιοχή της Βρυσούλας στο Λούρο της Πρέβεζας. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε σε ελαιώνα της περιοχής και φαίνεται πως πέρασε και μέσα στον οικισμό.

Απειλούνται σπίτια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μία κατοικία έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στην Πρέβεζα: Μέσα στον οικισμό Βρυσούλα οι φλόγες – Ζημιές σε σπίτια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πάνω από 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλες τις υπηρεσίες της Ηπείρου.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και αυτό δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στα Γρεβενά

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην θέση Τσακατούρα Γρεβενών, όπου και εκεί επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 2 Ε/Π. Πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή  δύσβατη περιοχή.




Στη Μεσσηνία

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Ακριτοχώρι Μεσσηνίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος (κοντά στην Κορώνη) στις 13:34 το μεσημέρι.

Επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για τον οικισμό Χρυσοκελλαριά

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This