Ένωση Αστυνομικών: Δεν θα γίνουμε «σάκος του μποξ», βάλτε κόκκινες γραμμές μεταξύ διαμαρτυρίας και μπάχαλου!

Must Read

Τέλος σε όσους θέλουν να τους μετατρέψουν σε «σάκο του μποξ» θέλουν να βάλουν οι αστυνομικοί μετά τα βίαια στα επεισόδια που σημειώθηκαν εις βάρος τους στο κέντρο της Αθήνας στις 2 και 5 Οκτωβρίου. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταφεύγει για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις για έκθεση συναδέλφων τους σε κίνδυνο.

Στο στόχαστρο των οργάνων της τάξης βρίσκεται η Πολιτεία, από την οποία ζητάνε «να βάλει κόκκινες γραμμές μεταξύ της διαμαρτυρίας και του μπάχαλου».

«Όσο κάποιοι κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους αλλά ταυτόχρονα σε κάθε διαμαρτυρία-διαδήλωση διατάσουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες δεν δέχονται ποτέ σαφείς εντολές, τόσο εμείς θα μετράμε δεκάδες τραυματίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Ένωσή μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς και με σχετική απόφαση του Δ.Σ, έχει θέσει το νομικό μας τμήμα στην διάθεσή τους ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον όσων με πράξη ή παράλειψη προκάλεσαν τον τραυματισμό τους.

Είναι δυστυχώς η πολλοστή φορά που ως Ένωση αναγκαζόμαστε να στραφούμε στην Δικαιοσύνη ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Θέτουμε όμως προς όλους τα κάτωθι ερωτήματα:

  • Μήπως ο ανελέητος ξυλοδαρμός των αστυνομικών έξω από το συμβολαιογραφείο και στο άγαλμα Τρούμαν, ματαίωσε τελικά τον πλειστηριασμό ή την επίσκεψη του αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών;
  • Μήπως το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία εμπεριέχει το ποδοπάτημα αστυνομικών στο οδόστρωμα;
  • Η πολιτική και φυσική Ηγεσία θα θέσει επιτέλους κόκκινες γραμμές, θα οριοθετήσει την εμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων ή θα συνεχιστεί η δημιουργική ασάφεια των προηγούμενων ετών;
  • Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η κατασπατάληση δυνάμεων σε σταθερά σημεία και το παράδοξο να μην υπάρχει δύναμη να ενισχύσει αστυνομικούς που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις;
  • Για πόσο καιρό ακόμα άραγε όλοι θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας;

Είμαστε βέβαιοι ότι τα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ, έχουμε όμως ιερή υποχρέωση να προστατεύουμε τον εργαζόμενο αστυνομικό έναντι του οποιουδήποτε απειλεί την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα .

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν τη γνωστή τακτική που θέλει τον αστυνομικό είτε «αποδιοπομπαίο τράγο», είτε «σάκο του μποξ».

Όσο η Πολιτεία δεν θέτει κόκκινες γραμμές μεταξύ της διαμαρτυρίας και του μπάχαλου. Όσο κάποιοι κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους αλλά ταυτόχρονα σε κάθε διαμαρτυρία-διαδήλωση διατάσουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες δεν δέχονται ποτέ σαφείς εντολές, τόσο εμείς θα μετράμε δεκάδες τραυματίες.

Τους ενδιαφέρει;;;

Αν θεωρούν ορισμένοι ότι οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλει για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο είναι κούφιες απειλές, τους δηλώνουμε ότι θα διαψευστούν. Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το ίδιο θέμα, μας καλύπτει απόλυτα και συμφωνούμε μαζί της λέξη προς λέξη.

Νωρίτερα σε ανάλογο ύφος αλλά με χαμηλότερους τόνους ήταν η ανακοίνωση της Πανελήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Οι απαράδεκτες βίαιες επιθέσεις «διαδηλωτών» εναντίον αστυνομικών, επαναφέρουν στο προσκήνιο το διαχρονικό μας αίτημα για την ουσιαστική ενίσχυση τους με κάθε αναγκαίο μέσο που θα τους επιτρέπει να εκπληρώνουν την αποστολή τους, χωρίς να γίνονται «στόχοι» ή αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων, που δεν τιμούν σε τελική ανάλυση κανέναν.

Η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να μην συγκαλύπτουν αλλά αντιθέτως να ενημερώνουν και να πράττουν τα δέοντα, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι εφαρμόζουν μια νέα πολιτική θωράκισης του αστυνομικού θεσμού και του κύρους αυτού, στη χώρα μας. Ιδίως όταν διάφορες «πολιτικές εκδηλώσεις» έρχονται να τροφοδοτήσουν εντάσεις, τοποθετώντας εκ του ασφαλούς στις συμπληγάδες της πολιτικής την Ελληνική Αστυνομία.

Ως Ομοσπονδία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που λοιδορούνται και προπηλακίζονται δήθεν στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Ο εργαζόμενος, όταν διαδηλώνει, δεν επιτίθεται σε εργαζόμενο, Ο αστυνομικός, πολλές φορές, βρίσκεται με τους διαδηλωτές στο ίδιο μετερίζι του αγώνα. Όσοι, επομένως, προσπαθούν με επικίνδυνες πρακτικές και επικοινωνιακά τρικ να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πέραν των ποινικών αδικημάτων, διαπράττουν το ολέθριο λάθος του αποπροσανατολισμού και της μετατόπισης ευθυνών σε άλλα πεδία. Γι’ αυτό καλούμε το ΠΑΜΕ να καταδικάσει πράξεις βίας κατά των εργαζόμενων αστυνομικών και να απομονώσει τους θιασώτες της βίας!

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε παρών στον διαρκή μας αγώνα για την προστασία κάθε αστυνομικού που με ευθύνη της πολιτείας εκτίθεται σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους.

Αναγνωρίστηκε άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια 

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος ενός ατόμου που έχει αναγνωριστεί για επίθεση κατά αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Oπως είναι γνωστό, το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικ Πομπέο σημειώθηκαν επεισόδια και υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ και των αστυνομικών, ενώ κάποιοι έριξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν (5) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This