Ο «Ρουβίκωνας» των Airbnb με… ορμητήριο το Κουκάκι εξαπλώνεται! Που και γιατί χτυπάει

Must Read

Έχετε ακούσει για επιθέσεις αναρχικών σε airbnb διαμερίσματα; Ίσως όχι, όμως υπάρχουν! Και οι επιθέσεις τείνουν να γίνουν μάστιγα μια και το φαινόμενο είναι συνεχώς αυξανόμενο!

Πρώτα, έβαζαν κόλλα στα κουτάκια που κρύβουν μέσα τους τα κλειδιά των διαμερισμάτων, τα λεγόμενα lockboxes, έπειτα άρχισαν να τα σπάνε και να πέρνουν τα κλειδιά από μέσα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν και σε βανδαλισμούς κατοικιών

Οι αναρχικοί δρουν σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχουν άφθονα διαμερίσματα airbnb, και, ειδικά, κοντά σε σταθμούς του μετρό: π.χ. στο Αιγάλεω, στο Παγκράτι -σε σύνδεση πάντα με το Μέγαρο Μουσικής, στο Κολωνάκι- δίπλα στα Εξάρχεια και κοντά στον Ευαγγελισμό, ή και στην Καλλιθέα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σταθμούς ηλεκτρικού.

Οι υλικές ζημιές τους, μάλιστα, μερικές φορές ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ…

Γιατί, όμως, δρα έτσι ο… «Ρουβίκωνας» των airbnb;

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, δίνει απάντηση στο ερώτημα, κάνοντας λόγο για δημιουργία «τεχνητής εγκληματικότητας», που απειλεί διάφορες περιοχές της Αθήνας, με απώτερο στόχο την πτώση των τιμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χίου, σε άρθρο του στο bnbnews.gr, μιλά για τις επιθέσεις αναρχικών, που κλέβουν τα κλειδιά διαμερισμάτων airbnb στο Κουκάκι ή στοχοποιούν τουρίστες, όντας πεπεισμένος πως όλα γίνονται εσκεμμένα, αλλά όχι για το λόγο που φανταζόμαστε… Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι ενέργειες των αναρχικών είναι υποκινούμενες, λόγω της υπεραξίας, που πήρε η περιοχή, ακριβώς λόγω του airbnb.

«Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων σε αυτές τις περιοχές είδαν μέσα σε 2-3 χρόνια τα ακίνητά τους να αποκτούν υπεραξία, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε ακόμη και στο διπλάσιο από την εποχή προ κρίσης» και παρότι, όπως λέει ο ίδιος, «όσο και να αυξηθούν οι τιμές γύρω από τον ιερό βράχο, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν την πραγματική τους αξία», «υπάρχουν πάντα τα «κοράκια» που θα θέλουν να τις ρίξουν», για να αγοράσουν σε τιμές κόστους…

Όπως δηλώνει ο ίδιος, αν κάποιος κάνει μια απλή αναζήτηση για ακίνητο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, το Κολοσσαίο, στο κέντρο της Βαρκελώνης, του Λονδίνου και σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα διαπιστώσει πόσο φθηνά είναι ακόμη τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως γύρω από την Ακρόπολη.

«Αυτό, όμως, δεν αρκεί για τα «κοράκια» που αναφέραμε παραπάνω. Σκοπός τους ήταν εξ’ αρχής να συμπιέσουν τις τιμές όσο δεν πάει. Και εδώ είναι που ήρθε η Airbnb και τους χάλασε το σχέδιο. Με κάποιο τρόπο πρέπει να πέσουν οι τιμές για να αρχίσουν να αγοράζουν, δημιουργώντας ένα νέο πορτφόλιο για νέο κύκλο υπερπλουτισμού».

Και κάπου εδώ έρχονται οι βανδαλισμοί στα lockboxes, με τις κλοπές των κλειδιών μέσα απ’ τα κουτιά, τα οποία κοστίζουν από 50 έως και 200 ευρώ το ένα, η στοχοποίηση τουριστών κ.α.

«Το Κουκάκι έχει ακόμα υπέρογκες τιμές γι’ αυτούς. Πρέπει λοιπόν να συμπιεστούν προς τα κάτω, για να μπορέσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να επενδύσουν εκ νέου τα τεράστια κέρδη που απέκτησαν από τη μεταπώληση των ακινήτων στα Εξάρχεια. Έτσι, θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο και θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν με κέρδη όσους βρίσκονται πίσω από όλα αυτά», δηλώνει ο κ. Χίου και συνεχίζει: «Και φυσικά τον τρόπο για να τα πραγματοποιήσουν όλα αυτά τον γνωρίζουν πολύ καλά».

«Έτσι παίζεται το παιχνίδι των ακινήτων σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εκτός από το να παρακολουθούμε ως θεατές από την εξέδρα τα τεκταινόμενα», δηλώνει ο ίδιος.

«Σε 1-2 χρόνια από τώρα το Κουκάκι, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, θα γίνει απλησίαστο λόγω της τεχνητής εγκληματικότητας που θα δημιουργηθεί από το πουθενά, σε μια περιοχή της Αθήνας που μέχρι πρότινος ήταν στολίδι, με παραδοσιακές γειτονιές και σοκάκια με περαντζάδες», φοβάται ο κ. Χίου και προτείνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα: «Χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση των κατοίκων της περιοχής για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Και φυσικά πολιτική βούληση για να αποτραπεί το φαινόμενο. Και πάλι, όμως, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βάλει κάποιος με όλους αυτούς τους «γύπες» που τριγυρνάνε από πάνω περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν».

«Και φυσικά το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν θα επιτεθούν, αλλά πότε θα το πράξουν!», καταλήγει προβληματισμένος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This