Στο dark web αρχεία και δεδομένα του ΔΕΣΦΑ μετά την επίθεση χάκερς

Έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα εργαζομένων και πελατών της εταιρείας

Must Read

Στις 20 Αυγούστου ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του «από κυβερνοεγκληματίες που προσπάθησαν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αρχείων και δεδομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απενεργοποιήθηκαν προληπτικά υπηρεσίες πληροφορικής, ενώ διασφαλίστηκε χωρίς προβλήματα η επαρκής και ομαλή λειτουργία του εθνικού συστήματος παροχής φυσικού αερίου σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το μέγεθος των αρχείων που κλάπηκαν είναι 361 GB, ενώ πίσω από την κυβερνοεπίθεση φαίνεται ότι βρίσκεται μια ομάδα hacking που χρησιμοποιεί το Ragnar Locker ransomware, ως τον κύριο τρόπο επίθεσης σε κυβερνητικές υποδομές, υπηρεσίες, κυβερνητικά συστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη.

Όμως φαίνεται ότι στο dark web έβγαλαν όλα τα αρχεία που έκλεψαν οι χάκερς από τον ΔΕΣΦΑ, έχοντας ήδη αναφέρει πως έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα εργαζομένων και πελατών της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This