Σάββατο 12/6/2021

Αρναούτογλου: «Αέρινος πύργος» θα φέρει παρατεταμένη καλοκαιρία (video)

Μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε κάπως απότομα με βροχές και καταιγίδες από αρχές Οκτώβρη, αλλά το σκηνικό του καιρού αλλάζει! Από αύριο και μέχρι τέλος Οκτώβρη θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό δεν θα συμβάλλει φυσικά μόνο στην ψυχική μας υγεία, γιατί ως γνωστών ο ήλιος κάνει καλό, αλλά και στην τσέπη μας αφού για έναν μήνα τουλάχιστον δε θα χρειαστούμε πετρέλαιο, ανεμιστήρα, air condition και άλλα τέτοιου είδους πολύτιμα… αγαθά!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός την Πέμπτη θα είναι καλός με περιορισμένα νέφη στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Παρασκευή, με συννεφιά σε κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ηπειρο και Ιόνιο. Ωστόσο, ο κ. Αρναούτογλου επισήμανε πως οι νεφώσεις θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε, δε, για έναν αντικυκλώνα στην Ευρώπη που θα εμποδίζει να έρχονται βαρομετρικά χαμηλά από τα βόρεια και τα δυτικά προς τη χώρα μας.

«Είναι σαν ένας αέρινος πύργος που δύσκολα καταρρέει και όπως θα καθίσει πάνω από τα Βαλκάνια θα φέρει παρατεταμένη καλοκαιρία μετά τις 12 – 13 Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνατούτογλου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται ο καιρός να είναι καλός, χωρίς βροχές και με αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και τις 24 – 25 του μηνός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η καλοκαιρία να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ