Ετοιμαστείτε για βόλτες στα… «έγκατα» του Μουσείου Ακρόπολης! (video)

Η αρχαία αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το μουσείο ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Must Read

Ακόμη πιο αθρόα θα είναι η προσέλευση των επισκεπτών του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς, από φέτος το καλοκαίρι, θα επιτρέπονται οι περιηγήσεις και στην αρχαία αθηναϊκή γειτονιά που βρίσκεται ακριβώς από κάτω του!

Πρόκειται για μια ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ., με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αυθεντικής αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς, με διάρκεια ζωής από τα κλασικά ως τα βυζαντινά χρόνια.

Ειδικές πινακίδες θα πληροφορούν για τα σημαντικότερα από τα κτίρια των οποίων τα κατάλοιπα σώζονται, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν πανοραμικά το μεγαλύτερο μέρος του εντυπωσιακού αρχιτεκτονικού παλίμψηστου της ανασκαφής, ακολουθώντας μια διαδρομή σχήματος «Π», περπατώντας όχι πάνω στα αρχαία, φυσικά, αλλά σε έναν μεταλλικό διάδρομο με κιγκλίδωμα.

Επισκέψιμη από τις 21 Ιουνίου

Τα επίσημα θυρανοίξια της ανασκαφής θα γίνουν το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του μουσείου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ενώ από την Παρασκευή θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, με το εισιτήριο της γενικής εισόδου. «Ουσιαστικά θα ανοίξει ένας νέος όροφος του μουσείου, ο οποίος θα δίνει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων στη σκιά της Ακρόπολης», επισήμανε ο καθηγητής.

Σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, μάλιστα, στο χώρο της ανασκαφής θα τοποθετηθεί και μια μεγάλη προθήκη μήκους περίπου 36 μ., όπου θα εκτίθενται περισσότερα από 1.000 κινητά ευρήματα, τα οποία θα διακρίνονται σε θεματικές κατηγορίες.

Επιπλέον, θα υπάρξει ένας εκθεσιακός χώρος με γλυπτά και ψηφιδωτά, καθώς και άλλα σημαντικά εκθέματα. «Η καινοτομία είναι ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε την ανασκαφή ως ένα έκθεμα και ως ένα όροφο του μουσείου. Έχει δηλαδή ενταχθεί στην αρχιτεκτονική του μουσείου», τόνισε ο κ. Παντερμαλής.

Τα συγκεκριμένα αποκαλυπτήρια γίνονται με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης. Ένα μουσείο που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις, όπως φανερώνουν οι 14.500.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, που έχουν χαρεί τα εκθέματά του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και οι διεθνείς αναγνωρίσεις, που το κατατάσσουν σταθερά στα δέκα καλύτερα μουσεία στον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This