Τετάρτη 16/6/2021

«Λίφτινγκ» στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει καθημερινά τις παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου αλλά και σε 129 γειτονιές της Αθήνας.

Πρόκειται για δράσεις πέραν εκείνων που αφορούν το καθημερινό πρόγραμμα των υπηρεσιών του Δήμου σε όλη την πρωτεύουσα και, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έχουν στόχο να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, κορυφαία προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Από νωρίς σήμερα το πρωί μια τέτοια επιχείρηση έγινε στην περιοχή της Πλατείας Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα. Εκεί, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού άλλαξαν λάμπες και έλυσαν προβλήματα που υπήρχαν σε θέματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην πλατεία.

Η Διεύθυνση Πρασίνου φρόντισε να κλαδευτούν όλα τα ψηλά δέντρα καθώς τα κλαδιά τους έμπαιναν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων γύρω από την πλατεία. Ταυτόχρονα έγινε καλλωπισμός των χαμηλών φυτών και θάμνων, βάφτηκαν τα παγκάκια της πλατείας αλλά και όσα βρίσκονται γύρω από αυτήν, οι τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ, οι μεταλλικές που παρέχουν φωτισμό στην πλατεία αλλά και οι λερωμένοι από graffiti τοίχοι.

Τα ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έβαψαν τα επιστήλια καλαθάκια, αντικατέστησαν τα κατεστραμμένα επιδαπέδια καλαθάκια και έβαψαν και επισκεύασαν τα υπόλοιπα.

Τέλος, οι άνθρωποι του οδοκαθαρισμού καθάρισαν την πλατεία και τους πεζόδρομους χρησιμοποιώντας πλυστικό με πεπιεσμένο νερό. Έτσι, μετά το τέλος των εργασιών ο χώρος παραδόθηκε στους δημότες καθαρός, φωτισμένος και περιποιημένος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ