H συμμορία «Fast and Furious» έπεσε σε… μπλόκο

Must Read

Επηρεασμένα από ταινίες του τύπου «Fast and Furious» και «Need for Speed» ήταν τα μέλη μιας συμμορίας Ρομά κακοποιών, που έκλεβαν πανάκριβα γρήγορα αυτοκίνητα για να «σηκώνουν» χρηματοκιβώτια από σπίτια και επιχειρήσεις και να διαφεύγουν με… ράλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αν έπεφταν σε μπλόκα αστυνομικών, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η Espresso.

Οι επεισοδιακές κλοπές, οι κόντρες με περιπολικά και οι κινηματογραφικές καταδιώξεις πήραν τέλος με τη σύλληψη οκτώ μελών της σπείρας.

Τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε το τελευταίο δίμηνο 21 ληστείες και διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια, με ιδιαίτερη προτίμηση στα χρηματοκιβώτια, «ξεσκέπασαν» οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Ομάδας ΔΙΑΣ και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, οι οποίοι βρήκαν τα κλεμμένα οχήματα κρυμμένα σε έναν περιφραγμένο υπαίθριο χώρο στη Νικόπολη της Θεσσαλονίκης, όπου έφταναν παίρνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης.

 

Οι Ρομά είχαν αντικαταστήσει με κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας τις νόμιμες που έφεραν τα οχήματα μεγάλου κυβισμού που έκλεβαν, αλλά και αυτές δύο «επιχειρησιακών» οχημάτων, τα οποία είχαν αναβαθμίσει μηχανολογικά, ώστε να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Επτά άνδρες και μία γυναίκα Ρομά, ηλικίας 17 ως 50 ετών, συνελήφθησαν, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται. Όλοι κατηγορούνται για 19 διαρρήξεις και δύο απόπειρες σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στη Δράμα και την Καβάλα.

Στα ίχνη των κακοποιών έφτασαν οι αστυνομικοί όταν εντόπισαν ένα από τα κλεμμένα οχήματα εγκαταλειμμένο σε χωριό της Λάρισας, όπου αναγκάστηκαν να το αφήσουν, λόγω της κινητοποίησης της Αστυνομίας ύστερα από ληστεία που διέπραξαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λάρισα. Μάλιστα, είχαν «σφηνώσει» στο πορτμπαγκάζ του το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 250.000 ευρώ και το είχαν αρπάξει ακινητοποιώντας τον υπάλληλο σεκιούριτι, τον οποίο έδεσαν και κλείδωσαν σε μια αποθήκη!

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αντώνης Τζιτζής, όλοι οι δράστες -κάποιοι από αυτούς είναι συγγενείς- είναι σεσημασμένοι για παρόμοιες κλοπές.

Τα κινητά που χρησιμοποιούσε η συμμορία

Από την παράνομη δραστηριότητά τους φέρεται ότι έχουν αρπάξει μετρητά συνολικού ύψους 295.000 ευρώ και τιμαλφή, η αξία των οποίων ξεπερνάει τα 16.500 ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This