«Πήγαν για… ΙΧ και βγήκαν χρεωμένοι» – Εκατοντάδες τα θύματα εταιρίας «φάντασμα» με αυτοκίνητα

Must Read

Έλληνες πολίτες οι οποίοι ήθελαν να αγοράσουν μεταχειρισμένα οχήματα σε καλύτερη τιμή έπεσαν θύματα βουλγαρικής εταιρίας «φάντασμα» και τώρα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τα 6.000 ευρώ!

Η απάτη αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στον Βόλο διαπίστωσαν ότι τα δικαιολογητικά πολλών αγοραστών για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων τους είναι πλαστά, με αποτέλεσμα να καλούνται για δεύτερη φορά να πληρώσουν ΦΠΑ, ο οποίος μπορεί να αρχίζει από το ποσό των 500 ευρώ και να ξεπερνά τα 6.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Όπως αποδείχθηκε, η εταιρία, που εξέδιδε πλαστά δικαιολογητικά για την πώληση αυτοκινήτων και φαινόταν να έχει έδρα στη Βουλγαρία, είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, αρκετοί Ελληνες απευθύνθηκαν εκεί για να αγοράσουν αυτοκίνητα και να τα εισάγουν με τις οικονομικότερες δυνατές τιμές. Όμως, λόγω πλαστών δικαιολογητικών που χορήγησε το κύκλωμα, το οποίο καρπώθηκε τον ΦΠΑ, σήμερα οι αγοραστές δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν τακτοποιήσει τη φορολογική τους υποχρέωση και καλούνται είτε να πληρώσουν για δεύτερη φορά είτε να παραδώσουν το αυτοκίνητό τους για κατάσχεση.

Πρόκειται για μια απάτη γνωστή στις Αρχές ως «τριγωνική πώληση», καθώς οι επιτήδειοι αποκτούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χωρίς ΦΠΑ και στη συνέχεια τα προωθούν σε ένα άλλο κράτος-μέλος πριν από τον τελικό προορισμό, που είναι η Ελλάδα, ώστε να φαίνεται ότι έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ στη δεύτερη χώρα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Βουλγαρία.

Με τις εν λόγω πωλήσεις αυτοκινήτων το Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται να ζημιώθηκε με σημαντικά ποσά. Οι έρευνες του Τελωνείου Βόλου, όπως και των υπόλοιπων τελωνειακών Αρχών, για την απόδοση του ΦΠΑ είναι συνεχείς, όμως συνήθως καθυστερούν να έχουν αποτέλεσμα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ διαφορετικών τελωνείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This