Νέα Ιωνία: Κινητοποίηση σωματείων και μαζικών φορέων για την ακριβεια

Must Read

Με κεντρικό σύνθημα «Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι – Απαντάμε οργανωμένα στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια» πραγματοποιήθηκε το πρωΐ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, κινητοποίηση σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας, στην πλατεία Σημηριώτη.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαού η διεκδίκηση αιτημάτων για να καλυφθούν τα δραματικά κενά και ελλείψεις, υπογράμμισε η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

«Οι εκπαιδευτικοί είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» η οποία ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας. Διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί και το Σωματείο τους θα γίνουν «ασπίδα» για «να μην κρυώσει κανένα παιδί στις σχολικές αίθουσες, για να μην βρεθεί κανένας εκπαιδευτικός, κανένας αναπληρωτής μόνος του απέναντι στα προβλήματα».

«Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι», διαμήνυσε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ. Τόνισε ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, προσθέτοντας πως οι συνταξιούχοι παλεύουν «σαν μία γροθιά με όλο τον λαό, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωση». Επίσης, χαιρέτισε τη συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών στην κινητοποίηση και διαβεβαίωσε πως οι συνταξιούχοι είναι σταθερά σύμμαχοι στον αγώνα τους για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

«Μας απειλούν ότι θα κόψουν από τη θέρμανση των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς»

Στα αδιέξοδα μπροστά στα οποία φέρνει τους νέους γονείς η εκρηκτική ακρίβεια αναφέρθηκε η Βούλα Τσίγκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό περίπου 100 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις περικοπές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι οικογένειες που έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς. «Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που αν το πιστέψει μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα», είπε από το βήμα της κινητοποίησης ο Πέτρος Αλέπης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Επισήμανε πως «ο λαός θα απαντήσει τόσο στους «νεκροθάφτες της κυβέρνησης» που τον καλούν να προσαρμοστεί και τον απειλεί πως διαφορετικά θα πεθάνει, αλλά και σε κάθε διεκδικητή του κυβερνητικού θώκου, που του προτείνει να μείνει άπραγος, περιμένοντας μόνο να έρθει η ώρα για να ψηφίσει».

«Μας απειλούν ότι θα κόψουν από τη θέρμανση των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς», ανέφερε ο Π. Αλέπης και πρόσθεσε πως «ήδη οι γονείς καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά τα στοιχειώδη. Την ίδια πολιτική υπηρετεί και η δημοτική αρχή που προχωρά σε αυξήσεις για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δεν μειώνει τα τέλη, τους φόρους, τα τροφεία, δεν λέει κουβέντα όταν συγχωνεύονται τάξεις σχολείων».

Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Το μήνυμα επίσης της συγκέντρωσης ήταν η κλιμάκωση του αγώνα και η προετοιμασία της συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, που κατέληξε στο δημαρχείο με τα συνθήματα: «Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή».

Η αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων που ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ενημερώθηκε πως το Δημαρχείο ήταν κλειστό. «Αν νομίζουν πως έτσι θα σταματήσουν την οργή, την αγανάκτηση και τον αγώνα μας είναι γελασμένοι», τόνισαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής.

Τέλος, στον δρόμο, μπροστά από το κτίριο ανέγραψαν το σύνθημα «Μειώστε τους φόρους και τα τέλη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This