«Τουρκική μειονότητα» βλέπει τώρα η Άγκυρα στα Δωδεκάνησα !

Must Read

Θέμα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα εγείρει η Άγκυρα, μέσω «συνεδρίου» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Σμύρνη παρουσία πλήθους Τούρκων επιστημόνων ως ομιλητών.

«Ο κύριος σκοπός του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τα οθωμανικά-τουρκικά αρχιτεκτονικά έργα, τα οποία παρέμειναν στα νησιά της Δωδεκανήσου, τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη Ρόδο και την Κω», γράφει ο τουρκικός τύπος, σε μια προσπάθεια να εγερθεί θέμα και να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, οι μουσουλμάνοι που ζουν σε αυτά τα νησιά, είναι Έλληνες πολίτες, αλλά με την συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης, απαιτούν να εφαρμόζεται ο τουρκικός νόμος επί ελληνικού εδάφους, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ θέλουν να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.
Ενδεικτικό της προπαγάνδας της Άγκυρας είναι το ακόλουθο άρθρο που δημοσιεύθηκε προχθές μετά την ολοκλήρωση του «συμποσίου» με τίτλο: «Η μουσουλμανική ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται», του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

«Μιλώντας σε συμπόσιο για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, ο Αμπντουλάχ Ερέν, επικεφαλής της Τουρκικής Προεδρίας Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων του Εξωτερικού (YTB), δήλωσε ότι ο αριθμός των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών έχει μειωθεί δραματικά.

Ενενήντα τοις εκατό των ιδιοτήτων των βακουφίων στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί. Υπήρχαν περίπου 400 ιδιότητες Βακούφ και τώρα υπάρχουν μόνο 40», τόνισε.
Ο Eren δήλωσε ότι οι ιδιοκτησίες των Τούρκων έχουν πωληθεί εδώ και καιρό, μερικές φορές σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την αγοραία αξία».

Πολιτιστικά ταξίδια για τους νέους Τούρκους

Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου φιλοξενείται μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ανθρώπων.

Υποστηρίζεται ότι λίγοι Δωδεκανήσιοι Τούρκοι φοιτητές εγγράφηκαν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Τουρκίας. Ο Eren δήλωσε ότι διοργανώνονται πολιτιστικά ταξίδια για τους νέους Τούρκους των Δωδεκανήσων και πάνω από 100 συμμετείχαν σ’ αυτά για να επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της Τουρκίας.

Επίσης, μιλώντας στο συμπόσιο, ο Mustafa Kaymakçı, επικεφαλής της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου μουσουλμάνων, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αντίληψη ότι η περιοχή της Δυτικής Θράκης ήταν η μόνη περιοχή της χώρας όπου ζουν Τούρκοι. Ισχυρίστηκε ότι σήμερα, στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κω, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναγνωρίζονται ως Τούρκοι και Μουσουλμάνοι.
Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι «Τούρκοι των Δωδεκανήσων» αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της λατρείας και άλλα δικαιώματα.

Ο Kaymakci είπε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα Τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν και η Ελλάδα σταμάτησε να τους αποκαλεί Τούρκους, αποκαλώντας τους αντ’ αυτού Έλληνες μουσουλμάνους.

«Σήμερα, τα παιδιά των Τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.

«Οι Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης. Αν αυτή η πολιτική αφομοίωσης δεν σταματήσει, σύντομα, θα πάψουμε να ακούμε για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This