Τετάρτη 16/6/2021

Έζησαν τον τρόμο στα χέρια ληστών για 10 ευρώ

Η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ., που υποστηρίζει ότι οι δείκτες εγκληματικότητας μειώνονται, ενώ την ίδια ώρα οι ανυπεράσπιστοι πολίτες βιώνουν τη βία και την ωμότητα των κακοποιών.

Για μόλις 10 ευρώ και κοσμήματα αξίας 300 ευρώ, μια ηλικιωμένη έζησε στιγμές τρόμου λίγο μετά τις 09.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν με… καταδρομική επιχείρηση στο σπίτι της στο Λαγονήσι!

Οι δράστες έσπασαν με κλοτσιές την ξύλινη πόρτα της μονοκατοικίας στην οδό Διοφάντους, όρμησαν στο εσωτερικό και ακινητοποίησαν την 78χρονη. Όπως κατέθεσε η γερόντισσα, ένας από τους δύο την άρπαξε από τα μαλλιά και τη φίμωσε κλείνοντας με ένα κομμάτι ύφασμα το στόμα της, ενώ ο συνεργός του ερεύνησε το σπίτι, αλλά δεν βρήκε παρά μόνο 10 ευρώ και ό,τι υπήρχε στην κοσμηματοθήκη της 78χρονης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δύο κακοποιοί είχαν παρακολουθήσει το σπίτι και, όταν βεβαιώθηκαν ότι η γριούλα μένει μόνη, αποφάσισαν να τη ληστέψουν. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Καλυβίων.

Πήραν κοσμήματα και χρήματα

Τον τρόμο της εισβολής διαρρηκτών βίωσε και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στο διαμέρισμά τους στην Αγία Παρασκευή με δύο κακοποιούς που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Σαν να ξύπνησαν από εφιάλτη, ο 95χρονος και η 93χρονη σύζυγός του είδαν ξαφνικά μπροστά τους τους ληστές, που τους ζητούσαν χρήματα. Οι αποφασισμένοι δράστες σεβάστηκαν τις εκκλήσεις των θυμάτων τους να μην τους χτυπήσουν και την προχωρημένη ηλικία τους, κι έτσι, αφού ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος, απέσπασαν κοσμήματα και χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Νάντια Αλεξίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ