Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Καστοριά: Βοσκός σώθηκε από επίθεση αρκούδας χάρη στα σκυλιά του

Άγιο είχε ένας βοσκός από το χωριό Βέργα της Καστοριάς, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μια εξαγριωμένη αρκούδα, που τον καταδίωκε, παρόλο που οι σκύλοι του προσπαθούσαν να την εμποδίσουν! Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος κάθισε αμέριμνος να ξαποστάσει χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του αγριμιού και το αίμα του πάγωσε όταν άκουσε ξαφνικά πίσω του το τρομακτικό μουγκρητό της αρκούδας.

Όμως, τον έσωσαν τα οκτώ σκυλιά του, που έφτασαν γαβγίζοντας και της τράβηξαν για λίγο την προσοχή, δίνοντας στον βοσκό την ευκαιρία να το βάλει στα πόδια. Η περιπέτεια, όμως, δεν είχε τελειώσει, αφού η αρκούδα άφησε τα σκυλιά και στράφηκε ξανά προς τον βοσκό, ο οποίος έτρεχε πανικόβλητος!

Σωτήρια αποδείχθηκε η βουτιά που έκανε μέσα σε έναν θάμνο με αγκάθια, όπου έμεινε ξαπλωμένος, ενώ η αρκούδα, η οποία στεκόταν όρθια από πάνω του, ήταν έτοιμη να τον κατασπαράξει! Τελικά, το μεγάλο θηλαστικό, το οποίο ίσως τρόμαξε και συμπεριφέρθηκε επιθετικά, διαπίστωσε ότι δεν κινδύνευε από τον βοσκό που ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα και απομακρύνθηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ