Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

«Ασπίδα των συνόρων»! Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στις Οινούσσες

Τη μεγαλύτερη σημαία σε όλη τη χώρα κατασκεύασαν με όρεξη, μεράκι και εθνικό συναίσθημα οι κάτοικοι των Οινουσσών, που σαν ακρίτες φυλάσσουν Θερμοπύλες στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Οι νησιώτες ακρίτες μπορεί να χρειάστηκαν περισσότερες από 55 ημέρες χειρωνακτικής εργασίας, όμως το εγχείρημα όχι μόνο τους δικαιώνει, αλλά πλημμυρίζει με ρίγη περηφάνιας κάθε Έλληνα και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ότι τα ελληνικά εδάφη ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η γαλανόλευκη, που κατασκευάστηκε σε μια πλαγιά βουνού, είναι πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα. Οι κάτοικοι των Οινουσσών χρησιμοποίησαν πέτρες (τις οποίες ζωγράφισαν γαλάζιες και λευκές και τις μετέφεραν στο βουνό) για να σχηματίσουν τη σημαία, που έχει έκταση πάνω από 1,5 στρέμμα, εμβαδό-ρεκόρ, καθώς την καθιστά τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Ελλάδα.

Η σημαία είναι ορατή όχι μόνο από τη Χίο αλλά και από αέρος, με τους κατοίκους να στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή.

Φωτογραφία: Stavros D. Zannikos

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ