Joker: Το ψυχολογικό θρίλερ, έγινε στην Ελλάδα… αστυνομική περιπέτεια

Must Read

Είναι μια ταινία που έχει κάνει τεράστιο ντόρο από την πρώτη στιγμή της προβολής της. Και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο, καθώς φρόντισαν για αυτό οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού με την καταγγελία τους και οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στους κινηματογράφους για να «πιάσουν» τους ανήλικους που παρακολουθούσαν ταινία ακατάλληλη κάτω των 18 ετών.

Σίγουρα οι πιο κερδισμένοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται εμπορικά την ταινία στη χώρα μας, καθώς εξασφάλισαν τσάμπα διαφήμιση. Και οι πιο χαμένοι οι 16χρονοι που δεν μπόρεσαν να δουν το τέλος της ταινίας, καθώς τους «τσίμπησαν» οι αστυφύλακες και τους παρέδωσαν στον μπαμπά και την μαμά.

Αλλά ας… ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν σε  δύο κινηματογράφους της Αθήνας, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

 

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία, με την οποία επικαλέστηκαν τον νόμο 445 του 1937(!!!)

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, στην Κυψέλη, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στο διαδίκτυο ένας πατέρας που είδε την ταινία με τον γιο του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ

Η υπουργός Πολιτισμού, με δηλώσεις της, υποστήριξε πως δεν υπήρξε κάποια εντολή από το υπουργείο να προχωρήσει σε καταγγελίες και πως οι δυο υπάλληλοι ενήργησαν αυτοβούλως.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα. Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τον σε βάρος τους πειθαρχικό έλεγχο», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Λίνα Μενδώνη, που συνέχισε:

 «Δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο  κοινωνικό πρόβλημα. Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη. Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο».

Η υπουργός υποστήριξε ακόμα πως οι καταγγέλλοντες είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, η οποία εξετάζει την ακαταλληλότητα των ταινιών. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά γνωμοδοτικός και το δικαίωμα ελέγχου τους περιορίζεται στο αν παρατηρούνται παραβάσεις στον κινηματογράφο.

TI ANΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

 

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κι ο Αλέξης Τσίπρας είδε τον Joker και με χιουμοριστικό, αλλά και καυστικό τρόπο σχολίασε το θέμα:

O Γιάννης Ραγκούσης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως οι ενέργειες των αρχών γυρίζουν την Ελλάδα πίσω «σε πολύ σκοτεινές εποχές»:

«Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών. 

Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου. 

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές  εποχές».

Θέση στο θέμα πήρε και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με ανάρτησή της στο twitter

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ «ΤΡΙΤΩΝ»

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, κυκλοφορεί έντονα και η φημολογία πως η καταγγελία έγινε από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής ταινιών και στη συνέχεια έκαναν την παρέμβαση οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ.

Κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν ακούγεται και τόσο παράλογο, καθώς η ταινία διανύει την τρίτη εβδομάδα προβολής της στις αίθουσες, «σαρώνοντας» τα πάντα στο πέρασμά της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This