Κραυγή αγωνίας από τη Σάμο: «Frontex, κάνε τη δουλειά σου»!

Must Read

Με καζάνι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Σάμος, αφού το νησί έχει «βουλιάξει» εδώ και αρκετό καιρό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι πλέον σε αριθμό ξεπερνούν τους μόνιμους κατοίκους.

Μια πολύ μικρή ανάσα αναμένεται να δοθεί σήμερα, αφού περίπου 740 αιτούντες άσυλο αναχωρούν στις 8 το βράδυ από τη Σάμο στον Πειραιά (θα φτάσουν το πρωί) και από εκεί σε δομές της ενδοχώρας, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται πού ακριβώς.

Η κίνηση αυτή ήρθε έστω και καθυστερημένα, αφού η δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι ήταν έξαλλοι με την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο τους.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως σήμερα φτάνει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet, και το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο και θα τους μεταφέρει στον Πειραιά.

Αυτός ο αριθμός των προσφύγων που θα μεταφερθεί αποτελεί το 10% από τους 6.500 ανθρώπους που βρίσκονται στη Σάμο. Την ίδια ώρα, μπροστά από τον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στήθηκαν σκηνές για τους αιτούντες άσυλο που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τον καταυλισμό και έμεναν στο κέντρο της πόλης και, συγκεκριμένα, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Πάντως, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου δεν θα σταματήσουν ούτε σήμερα Δευτέρα, καθώς ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει αποφασίσει να αφήσει κλειστές για άλλη μία ημέρα τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες. Επίσης, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου στο νησί.

Είχαν προηγηθεί από την Παρασκευή πολλές κινητοποιήσεις από την πλευρά του δημάρχου και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της Σάμου. Μία από αυτές τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν μπροστά στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της Frontex στον επιβατικό λιμένα Μαλαγαρίου. Μάλιστα, ο δήμος ανάρτησε ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φύλαξε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ζητώντας με αυτό τον τρόπο τον άμεσο απεγκλωβισμό του νησιού από τους χιλιάδες αιτούντες άσυλο που έχουν κατακλύσει το νησί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This