«Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο ΑΧΕΠΑ! Ναρκέμποροι πουλάνε την πραμάτεια τους ακόμα και μέσα στους θαλάμους

Must Read

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη φανερώνουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ασθενείς κάνουν συνεχείς καταγγελίες για ναρκομανείς, άστεγοι έχουν εγκατασταθεί εντός του νοσοκομειακού χώρου μέχρι και… σκυλιά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πως αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν ανενόχλητα στους διαδρόμους, ενώ σε καθημερινή βάση συρρέουν άστεγοι με τα πράγματα τους στο νοσοκομείο, θέλοντας έτσι να οριοθετήσουν το χώρο τους.

«Τις ακαθαρσίες τους τις συναντάς παντού στους διαδρόμους ειδικά στα υπόγεια του Νοσοκομείου, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες. Τα στρώματα και οι κουβέρτες παραμένουν εκεί όλη την ημέρα για να τα βρουν πάλι το βράδυ. Τα νοσοκομεία όμως δεν μπορούν να φιλοξενούν αστέγους, οι οποίοι ουρούν και τρώνε στους διαδρόμους των κλινικών» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας με νόημα «και μετά οι υπεύθυνοι αναρωτιούνται γιατί καταγράφονται 1627 θάνατοι κατ’ έτος εξαιτίας νοσοκομειακών λοιμώξεων».

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το Νοσοκομείο:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΧΕΠΑ

Πλήθος καταγγελιών ανά βδομάδα δέχεται η «δημοκρατία» στη Θεσσαλονίκη από επισκέπτες του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αλλά και από ασθενείς που ξαφνικά βλέπουν δίπλα στο κρεβάτι τους έναν έμπορο ναρκωτικών ή έναν ναρκομανή να προσπαθεί να πουλήσει ηρωίνη!

Τα τηλεφωνήματα είναι σχεδόν καθημερινά και οι αναγνώστες μάς λένε «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα», ενώ οι καταγγελίες περί ύπαρξης πολλών εμπόρων ναρκωτικών είναι πλέον έντονες. Όπως είχε πει η υπεύθυνη της δομής του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ Μαίρη Μάντση, στο πλαίσιο σεμιναρίων ευαισθητοποίησης που γίνονται σε αστυνομικούς υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, «στον χώρο του ΑΧΕΠΑ γίνεται κυρίως διακίνηση ινδικής κάνναβης», ενώ είχε επισημάνει ότι στη συγκεκριμένη δομή δεν γίνεται πλέον χορήγηση μεθαδόνης, αλλά πραγματοποιείται κοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν απεξαρτηθεί.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον χώρο του ΑΧΕΠΑ δεν συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, κάτι που έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη. Και το μεγάλο ερώτημα προκύπτει από τη στιγμή που η απάντηση του ΟΚΑΝΑ είναι ότι χρησιμοποιείται η μέθοδος του «street work» στα στέκια των τοξικομανών, ώστε να βοηθηθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ενώ δεν υπάρχουν χώροι επανένταξης, προκειμένου οι πρώην χρήστες να μην γυρνούν στα στέκια και να συνεχίζουν τη χρήση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε σε συζητήσεις και με γιατρούς του ΑΧΕΠΑ, «η λειτουργία του κέντρου χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ, λειτούργησε ως μαγνήτης για τους διακινητές ναρκωτικών», ενώ οι προτάσεις που έχουν γίνει έως τώρα για μετεγκατάσταση της δομής σε άλλο σημείο της πόλης δεν έχουν ευδοκιμήσει.

Κατά διαστήματα έχουν σημειωθεί φραστικά επεισόδια ναρκομανών και εμπόρων ναρκωτικών με επισκέπτες ασθενών, οι οποίοι πηγαίνουν στο ΑΧΕΠΑ να δουν τους δικούς τους ανθρώπους που νοσηλεύονται, βγαίνουν στο προαύλιο για ένα τσιγάρο ή έναν καφέ και εκεί δέχονται «πρέσινγκ» από ναρκομανείς για «μια βοήθεια», όπως και από διακινητές, που είναι θρασύτατοι και ζητούν να συμβάλουν οικονομικά για να βοηθήσουν τον ναρκομανή να αγοράσει (από αυτούς) τη δόση του!

Οι πολίτες ετοιμάζουν καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να παρέμβει, οπότε η λύση είναι μόνο μία: μετεγκατάσταση της δομής του ΟΚΑΝΑ σε άλλο σημείο της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This